YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Populaarimusiikki

Sting: Viimeinen laiva

Julkaistu torstaina 24.04.2014 0 kommenttia 47 suositusta

perjantai 30.5. klo 22.30

Brittilaulaja Stingin ja ystävien tunnelmallisessa teemakonsertissa esitetään musiikkia kesäkuussa 2014 ensi-iltansa saavasta musikaalista The Last Ship.

Musikaalin aiheena ovat Stingin pitkään vaalimat ja nyt lauluiksi pukemat muistot hänen kotikaupunkinsa Wallsendin/ Newcastlen laivanrakennusteollisuudesta. Muistoissa on muun muassa voimakas mielikuva (ja valokuva) valtavasta, rakenteilla olevasta laivasta, joka näkyi kotikadun päässä pimentämässä osan taloista.

New Yorkin Public-teatterissa 2.10.2013 kuvatussa syntymäpäiväkonsertissaan Sting kertoo laulujen lomassa laivanrakentajien raskaasta työstä ja telakoiden alasajosta monien valokuvien avittamana. Tarinan ytimenä on joukko työttömäksi jääneitä laivanrakentajia, jotka unelmoivat rakentavansa vielä yhden laivan - ei laivayhtiölle vaan itselleen, oman itsekunnioituksensa ja ihmisarvonsa merkiksi.

Stingin seurassa ovat näyttelijä-laulaja Jimmy Nail, Jo Lawry, Wilson Family ja upea 14-jäseninen yhtye, jonka soittajat ovat myös kotoisin Koillis-Englannista.

Chicagon ensi-illan jälkeen The Last Ship -musikaali siirtyy syksyllä New Yorkin Broadwaylle.

Konsertissa esitettävät kappaleet:
The Last Ship
Shipyard
Coming Home’s Not Easy
And Yet
August Winds
What Have We Got?
Practical Arrangement
What Say You Meg?
Dead Man’s Boots
Big Steamers
Sky Hooks and Tartan Paint
Jock the Singing Welder
So To Speak
Show Some Respect
Underground River
The Last Ship (kertaus)

Lisätietoa ohjelmasta

Sting: Viimeinen laiva (Sting: The Last Ship - Live at the Public Theater). Ohjaus: Paul Bozymowski. Tuotanto: Radical Media, USA, 2013.

Suosittele47 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvamusiikin kulta-aika

Dokumentti kertoo vuosista 1965-1975, jolloin valkokangas svengasi ainutlaatuisella tavalla. Mukana mm. Quincy Jones, Lalo Schifrin, John Barry ja Michel Legrand.

All You Need Is Klaus

Saksalainen muusikko, taiteilija ja tuottaja Klaus Voormann tunnetaan parhaiten yhteistyöstään Beatlesin kanssa, mutta Revolver-albumin kannen suunnitellut basisti on tehnyt paljon muutakin. Dokumentissa mukana mm. Paul McCartney, Ringo Starr, Randy Newman ja Carly Simon.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook