YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Populaarimusiikki

All You Need Is Klaus

Julkaistu keskiviikkona 25.01.2012 1 kommenttia 159 suositusta

perjantai 13.6. klo 22.25

All You Need Is Klaus on tarina ystävyydestä, taiteesta ja rockin kulta-ajasta. Saksalainen muusikko, taiteilija ja tuottaja Klaus Voormann tunnetaan parhaiten yhteistyöstään The Beatlesin kanssa. Beatlesin Revolver-albumin kannen suunnitellut basisti on kuitenkin ehtinyt tehdä paljon muutakin. Jörg Bundschuh'n pitkä dokumenttielokuva kertoo mitä kaikkea.

Klaus Voormannin ja Beatlesin tiet kohtasivat vuonna 1960 Hampurissa. Siitä alkoi nelikon ja Voormannin elinikäinen ystävyys. Voormann oli myös yhtyeen tyyli-ikoni: hän on se alkuperäinen beatletukka. Vuonna 1963 Voormann muutti svengaavaan Lontooseen, ja "yhtäkkiä olin mukana musiikkibisneksessä". Voorman muun muassa suunnitteli Revolver-levyn kannen ja toimi Manfred Man Bandin basistina. Beatlesin hajottua hän soitti John Lennonin, Ringo Starrin ja George Harrisonin useimmilla soololevyillä.

Dokumentissa tavataan myös Voormannin ystäviä ja työtovereita vuosien varrelta, muun muassa Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrisonin leski Olivia Harrison, Randy Newman, Carly Simon, Dr. John, Van Dyke Parks, Richard Perry ja Twiggy.

Dokumenttielokuvan ensi-ilta oli Teemalla maaliskuussa 2012.

Lisätietoa ohjelmasta

All You Need Is Klaus, Saksa 2011. Dokumenttielokuva, ohjaus Jörg Bundschuh.

Suosittele159 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Metal Evolution: raskaan rockin tarina

Perusteellinen dokumenttisarja metallimusiikin kehityksestä. Kanadalainen muusikko, ohjaaja ja musiikkiantropologi Sam Dunn puristaa 11-osaisessa sarjassa raskaan rockin yli 40-vuotisen evoluution 26 alalajin sukupuuksi. Toiveuusinta syksyltä 2012.

14.6. Teemalauantai: Kubrickin Kellopeli

Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini on elokuvahistorian kiistellyimpiä elokuvia, vaarallinen mestariteos väkivallasta ja tahdonvapaudesta. Elokuvan jälkeen esitetään dokumentti Kellopelin moneen suuntaan aukeavista merkityksistä.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Minulla tuo dokumentti kesti nukkumaanmenoaikaan asti. Voormannista en ollut edes kuullut aiemmin, mutta suosikkibiisini Revolver-albumilla on For no one.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook