YLE Teema

 

Tekijänä Suvi Teräsniska

Julkaistu torstaina 18.04.2013 1 kommenttia 58 suositusta

Suvi Teräsniska on uuden polven iskelmälaulajista suosituimpia. Hänen levyjään on myyty yli kaksisataatuhatta ja keikkoja on kertynyt omallakin bändillä jopa reilut puoli tuhatta. Ensimmäisen levynsä Teräsniska julkaisi abiturienttivuonnaan, nyt vain viittä vuotta myöhemmin hän vastaa paitsi omastaan, myös kuusimiehisen bändinsä toimeentulosta. Hän on nuoresta iästään huolimatta iskelmän rautainen ammattilainen. ”Se on ehkä se asenne, ja semmonen työmoraali, joka on ollu mulla jotenki alusta saakka semmonen, et jumankauta, hommat hoidetaan niinku ne pitää hoitaa.”

Tekijänä Suvi Teräsniska rakentaa kuvan iskelmätähden yhdestä vuorokaudesta Lapin kiertueella maaliskuussa 2013. Vuorokaudesta suurin osa on hyvinkin arkista. Herättävä on artistinkin, pakattava, matkustettava, syötävä, kulutettava kaikki vuorokauden tunnit ennen yöllistä puolentoista tunnin esiintymistä. ”Raskainta on se matkustaminen. Sit ootellaan, tehään soundcheckiä, ootellaan keikan alkua. Sitten puoltoistatuntinen keikka ja sen jälkeen kamat kasaan, kamat autoon ja nukkumaan. Aamulla kohti seuraavaa paikkaa.”

Artistiksi muuntautuminen alkaa illalla hotellin suihkuhuoneessa meikkilaukun ja suoristusraudan avustuksella. ”Kyllähän viisikin vuotta tätä työtä näkyy jo naamassa”, Teräsniska veistelee. ”On tämä tietysti sillä tavalla kuluttava elämäntapa että elämisen rytmi on niin epäsäännöllistä. Että välillä saa nukkua kymmenen tuntia ja välillä saa nukkua viis tuntia.”

Mutta keikka, se on tietenkin se hienoin hetki. ”Se yleisön palaute sen keikan aikana ihan sillä hetkellä on hirveen tärkeetä. Sieltä tulee hymyileviä kasvoja, ihmiset nauraa ja tanssii ja nautti. Silloin mulla on hyvä fiilis et nyt tää toimii, et nyt on ihan loistavaa, ja sit uskaltaa itsekin antaa heille enemmän itsestään ja uskaltaa sitten vähän… vähän piiskata!” Ja se kantaa pitkälle.

Lisätietoa ohjelmasta

Ohjaus Sari Möttönen

Suosittele58 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Tekijänä muusikot

Tekijänä-sarja esittelee suomalaisia nuoria alansa huippuja. Jokaisessa jaksossa seurataan yhden tekijän päivää työssä ja vapaalla. Vuonna 2013 Teemalla nähdään kaksi viiden osan Tekijänä-sarjaa. Toukokuussa tekijät ovat muusikoita ja musiikkialan vaikuttajia.

Tekijänä Tiina Vihtkari

Olin jo lapsena tomera, muistaa manageri Tiina Vihtkari. Oma kädenjälki näkyy eturivin muusikoiden menestyksessä. Onnellisuus on tulevaisuuden näkymä, niin kollegojen kanssa työssä kuin lapsiperheenkin arjessa.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Kiertäminen ei ole säihkettä, vaan työtä. Olen kuunnellut Suvia Hennosta kuiskauksesta lähtien. Aina pitää paljon tapahtua vuorokaudessa, kuten tuo jakso todistaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook