TV-arkiston kesäkeittiö
Julkaistu keskiviikkona 05.05.2010 0 kommenttia 286 suositusta
Rennot keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo olivat suomalaisen television ensimmäiset miespuoliset julkkiskokit. Ruokaohjelma Maukasta mutkattomasti alkoi syksyllä 1970 ja nosti letkeästi juttelevan parivaljakon heti kansan suosikeiksi.
Kesäruokaa kokkipari valmisti koko 1970-luvun ajan omassa Kesäkeittiö-ohjelmassaan. Kesäkeittiössä, niin kuin Vanamon ja Kolmosen muissakin kokkiohjelmissa, oli mukana voimakas valistuksellinen aspekti. Suomalaisten ruokailutottumuksia pyrittiin muokkaamaan terveellisempään ja luonnonmukaisempaan suuntaan. Vanamo ja Kolmonen suosivat jo tuolloin tuoreita kotimaisia raaka-aineita, lähiruokaa, luonnon antimia ja yksinkertaisia reseptejä.
Kesäkeittiön Possua nuotiolla –jaksossa kokit laittavat vasikan munuaista nuotiossa, porsaan kylkeä hiilloksella ja maksaa kepin nenässä. Lisukkeena toimii ajan hengen mukainen kaalisalaatti.
Ahvenesta haukeen –jaksossa pureudutaan kalaruokien monipuolisuuteen. Kokkien käsissä syntyy savukalaa, nuotiokalaa, loistekalaa ja hiilloskalaa.
Illan kolmannessa Kesäkeittiössä näemme, ettei mestarikokkeja ihan helposti yllätetä. Tarjottavaa yllätysvieraille -jaksossa valmistuu näppärästi juuresvati, kipparinplättäreitä ja arinapossua.
TV-arkiston kesäkeittiö-paketin jaksot ovat vuosilta 1973 ja 1974. Vuonna 1980 Veijo Vanamo lopetti tv-kokkina esiintymisen, mutta Jaakko Kolmonen jatkoi Patakakkosessa vuoteen 1993 saakka. Sen lisäksi hän teki 1990-luvulla Hyvää pataa -ohjelmaa sekä 2000-luvulla lasten kokkiohjelmaa Suolaa ja pippuria.
Lisätietoa ohjelmasta
Kesäkeittiö: Possua nuotiolla (1973)
Jaakko Kolmonen & Veijo Vanamo. Ohj. Karl-Gustaf Grönstrand
Kesäkeittiö: Ahvenesta haukeen (1973)
Jaakko Kolmonen & Veijo Vanamo. Ohj. Karl-Gustaf Grönstrand
Kesäkeittiö: Tarjottavaa yllätysvieraille (1974)
Jaakko Kolmonen & Veijo Vanamo. Ohj. Karl-Gustaf Grönstrand
Lähetä linkki
Selaa ohjelmia aiheiden mukaan
Selaa ohjelmapaikkoja
Suositelluimmat jutut