YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

TV-arkiston toivedraama: Lumikit

Julkaistu keskiviikkona 17.11.2010 4 kommenttia 207 suositusta

Liisamaija Laaksosen koskettava kuvaus erilaisista naiskohtaloista sairaalan naistentautien osastolla.

tiistai 28.12. klo 21.50

TV-näytelmä Lumikit oli näyttelijänä tunnetun Liisamaija Laaksosen suuri läpimurto käsikirjoittajana. Ohjelma herätti paljon tunteita ja keskustelua, ja se sai runsaasti kiitosta katsojilta ja kriitikoilta. Se palkittiin myös Monte Carlon kansainvälisillä tv-festivaaleilla vuonna 1986.

Siitä saakka arjenmakuinen näytelmä on ollut hyvin suosittu teattereissa, ja alkuperäisen tv-draaman uusimista toivotaan jatkuvasti.
Näytelmässä seurataan naistentautien osaston elämää yhden vuorokauden ajan. Potilailla on kullakin oma tarinansa, joka avaa ikkunan naisten arkeen, elämän ruusuihin ja risukasoihin. Samalla tarinoiden inhimillisyys ja sairaanhoidon kylmät realiteetit joutuvat kasvotusten. Kuinka huomaamaton railo erottaakaan elämän ja kuoleman toisistaan.

Lumikkien hienoissa rooleissa näyttelevät Tarja Keinänen, Eeva-Maija Haukinen, Kaija Pakarinen, Anja Pohjola, Liisamaija Laaksonen, Eira Soriola, Aino Seppo, Aino-Maija Tikkanen, Martta Reima, Helinä Tevi, Paula Siimes, Karin Pacius, Eija Nousiainen, Maija-Liisa Peuhu, Eeva-Liisa Haimelin ja Seela Sella. Ohjauksesta vastaa Hannu Kahakorpi.

Lisätietoa ohjelmasta

Lumikit (1986) 79’23
Ohjaus Hannu Kahakorpi, käsikirjoitus Liisamaija Laaksonen.

TV-arkiston vieraana Liisamaija Laaksonen
Jarmo Heikkisen haastattelee Liisamaija Laaksosta.

Suosittele207 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Tiedän itsekin, millaista sairaalassa on. Tuossakin draamassa pidetään huolta ja jokaisella on oma tarinansa. Tunnistin heti näyttelijöistä Anja Pohjolan, Kaija Pakarisen, Aino Sepon ja Laaksosen itsensä.

Harmittaa

Harmittaa hirveesti, kun missasin Lumikit. Näin sen v. 86 ja tykkäsin yli kaiken ja mieleen jäin huippuhyvänä kotimaisena näytelmänä huippunäyttelijät ja kässäri...nyt digiboksi tallensi täyttä mustaa - voi itku!!! Saisinpa tuon jostain vielä nähdä!!!

Nauhoitus digiboksilla epäonnistui

Minullakin digiboksi äänitti tässä ihan väärin, tuli myöhäisempi ohjelma! Onko jotain virhettä tässä?? Please, lähettäkää uudelleen vielä Lumikit!

hevonja

Teeman nettitoimitus vastaa:
Lumikit uusintana su 2.1. klo 13.40.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook