YLE Teema

 

Uusi Kino

Uusi Kino: Fudiksen lyhyt oppimäärä (S)

Julkaistu perjantaina 16.05.2014 0 kommenttia 11 suositusta

sunnuntai 29.6. klo 13.45

Paul Waites, 48, on Lontoosta kotoisin oleva jalkapallomanageri. Hän on pelannut aikanaan Englannin liigatasolla muun muassa Norwichissa, mutta ei koskaan päässyt pelaajana aivan huipulle. Hänen isänsä George Waites puolestaan oli viisikymmentä-kuusikymmentälukujen taitteessa Englannin parhaita pelaajia.

Englannin pelivuosien jälkeen 80-luvun lopulla Paul pelasi myös Suomessa, muun muassa Lappeenrannan pallossa. Sittemmin Paul on ottanut pienen Imatralaisen jalkapalloseuran FC PaSan valmennettavakseen. Paul löysi joukkueen sen ollessa kuutosdivarissa. Hän on nostanut joukkueen joka vuosi yhtä sarjatasoa ylemmäs ja nyt (2012) he pelaavat kolmosessa. Paulin päämäärä on nostaa joukkue Suomen Veikkausliigan voittoon. Se on unelma, mahdollisuus tavoittaa jotain mihin hän ei pelaajana koskaan yltänyt. Päästä vähän lähemmäs isänsä saavutuksia ja viedä Jumalan lahjana pitämäänsä jalkapallon tietotaitoa eteenpäin.

Kuvataiteilija Ville Huhtanen, 32, pelaa maalivahtina Paulin joukkueessa FC PaSassa. Hän on luonteenpiirteiltään Paulin täsmällinen vastakohta; Rauhallinen, pohdiskeleva, analyyttinen ja nöyrä. Hänelle taide on kaikki kaikessa. Hänen taiteensa sisältää myös jalkapallon pelaamisen, sillä hän peilaa työssään kaikkea ympäriltään. Ville suhtautuu Paulia huomattavasti pragmaattisemmin jalkapallo-uralla menestymiseen. Jalkapallon pelaaminen on hänellekin intohimoista, mutta nyt hän joutuu pelaajana kohtaamaan vääjämättömän ajan kulumisen. “Missä vaiheessa sitä on liian vanha kentälle?”

Dokumentti on valmistunut vuonna 2012. Paul Waitesin unelma jäi toteutumatta, sillä vähän myöhemmin FC PaSa joutui lopettamaan toimintansa rahavaikeuksien vuoksi. Suurin osa PaSan pelaajista siirtyi Imatran palloseuraan, mutta Ville Huhtanen jätti jalkapallon. Waites asuu nykyään Englannissa.

Ohjaus ja tuotanto Antti Lempiäinen.

Suosittele11 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook