YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Valkoisen naisen lumo

Julkaistu perjantaina 11.06.2010 0 kommenttia 218 suositusta

Kekseliäästi koottu humoristinen dokumentti siitä, mikä valkoisessa naisessa kiinnostaa eteläafrikkalaista nuorta muslimimiestä.

keksiviikko 4.8. klo 21.00, uusinta su 22.25

Yunus Vally syntyi ja kasvoi hyvin rasistisessa Nelspruitin kaupungissa Etelä-Afrikassa. Iso muslimiperhe osallistui viisi kertaa päivässä moskeijan rukoushetkiin ja unelmoi paratiisista. Vally oli varma, että paratiisin neitsyet ovat kaikki valkoisia naisia: hän yhdisti kuvat siskojensa lukemista muotilehdistä Koraanin opetukseen 20 neitsyestä. Joka puolella valkoiset naiset esitettiin kaukaisena haaveena. Todellisuudessa edes katseen varastaminen oli vaikeaa. Nuorena miehenä Vally alkoi miettiä, ovatko nuo ihmeelliset olennot odotuksen arvoisia. Dokumentti onkin matka pojan maailmasta aikuiseksi mieheksi. Ja se matka vie kauas kotoa.

Kekseliäästi koottu humoristinen dokumentti pureutuu valkoisiin naisiin tummalla mantereella ja avaa sekä mustien että valkoisten seksuaalisia haluja apartheid-aikana. Provokatiivinen ja syväluotaava dokumentti ravistelee tabua, joka ei vieläkään ole rikkoutunut, vaikka apartheidista on jo aikaa. Avoimessa dokumentissa välähtelevät sulassa sovussa kuvat vuosikertalehdistä, piirustukset ihmisruumiista ja valokuvat perheestä. Mukaan sekoittuu myös haastatteluja, matkailumainosfilmejä ja mainoksia ihonvaalennusvoiteista.

Suosittele218 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook