YLE Teema

 

Kino Klassikko

Vihan riivaama

Julkaistu maanantaina 29.11.2010 2 kommenttia 250 suositusta

sunnuntai 18.12. klo 18.00

Vihan riivaama (One Eyed Jacks, 1961) on Marlon Brandon ainoa oma ohjaus. Se on lännenelokuva kostoretkelle lähtevästä lainsuojattomasta. Brando myös näyttelee elokuvassa. Muissa rooleissa nähdään Karl Malden, Pina Pellicer, Katy Jurado ja Ben Johnson.

Lisätietoa ohjelmasta

One-Eyed Jacks, USA 1961, 142 min. O: Marlon Brando, N: Marlon Brando, Karl Malden, Pina Pellicer, Katy Jurado ja Ben Johnson. 

Suosittele250 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

25.5. Teemalauantai: Brando!

Lokakuussa 1967 Marlon Brandoa kuljettanut lentokone laskeutui Seutulaan. Mitä suomalaiset ajattelivat kuulusta Unicef-lähettiläästä? Mitä Brando ajatteli Suomesta? Dokumentin jälkeen nähdään Arthur Pennin elokuva Armottomat, pääosissa Brando, Jane Fonda ja Robert Redford.

Käärmeennahkatakki (12)

Tennessee Williams -filmatisointi, jossa kulkuri joutuu vaikeuksiin pikkukaupungin lemmennälkäisten naisten kanssa. Sidney Lumetin ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Marlon Brando, Anna Magnani ja Joanne Woodward.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Brandon tähdittämät länkkärit ovat minulta jääneet pimentoon, joten tuo oli pakko katsoa. Brandon esittämälle Riolle sattui ja tapahtui, kun hän rakastui sheriffin Luisa-tyttäreen ja selvisi ruoskinnasta hengissä. Tyttärelle oli tosi kova paikka tunnustaa rakastuminen vanhemmilleen.

Jouni Karvonen

Sääli nähdä näin suttuinen kopio leffasta, yhtä kehnon voi katsoa tai ladata osoitteesta: http://www.archive.org/details/feature_films.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook