YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Keskiviikon Kino

Ystäväni Eric (12)

Julkaistu keskiviikkona 21.11.2012 0 kommenttia 68 suositusta

keskiviikko 5.12. klo 21.50

Jalkapallolegenda Eric Cantona näyttelee itseään Ken Loachin ohjaamassa sympaattisessa brittielokuvassa Ystäväni Eric (Looking for Eric). "Gallian kukko" Cantona ilmestyy elämänhalunsa menettäneen postimiehen elämään tarjoamaan neuvoja ja toveruutta.

Vuonna 2009 ensi-iltansa saaneen, Manchesterissa kuvatun elokuvan aiheena on positiivinen fanitus. Eetoksena on Loachin elokuvista tuttu solidaarisuus, jota löytyy myös joukkuelajeista: tiiminä me olemme vahvempia kuin yksilöinä.

Ennen elokuvaa kello 21 esitetään dokumentti Manchester, jalkapallokaupunki (Looking for Manchester with Eric Cantona), joka kertoo Manchesterin jalkapallohistoriasta ja intohimoisista futisfaneista. Kun Manchester United ja Manchester City kohtaavat kotiottelussa, kaupunki menee sekaisin. Tv-dokumentin juontajana toimii Eric Cantona.

Loachin elokuvista esitetään Teemalla lisäksi Maailma on vapaa viikkoa aiemmin eli keskiviikkona 28.11.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Ystäväni Eric (Looking for Eric), Britannia 2009. O: Ken Loach. N: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop.

Suosittele68 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Totuuden jäljillä (16)

Intensiivinen uusiseelantilainen draama tunnetusta sotavalokuvaajasta, joka palaa kotikaupunkiinsa vuosien poissaolon jälkeen ja joutuu nuoren tytön uskotuksi ja suojelijaksi. Pääosaa esittää Matthew Macfadyen.

Teeman elokuvafestivaali 2012

Viisi päivää elokuvan juhlaa keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.12., klassikkoja ja uutuuksia, Metropoliksesta Vertigon pyörteiden kautta elokuvaan Be Kind Rewind.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook