Skip navigation.
Home

Kaulailua Kokoomuksen kanssa

|

Yksi alkuvuoden yllättävimpiä ilmiöitä oli tapa, jolla Kokoomuspuolueen asioista raportoitiin tiedotusvälineissä. Ensinnäkin tammikuun alussa mitattiin puolueiden kannatuksia mielipidemittauksilla. Selvityksen mukaan Jyrki Kataisen johtama oikeistokeskustaan sijoittuva puolue oli ohittanut kannatuksessa muut suuret puolueet. Ilta-Sanomat uutisoi mittauksen tuloksia verkkosivuillaan tällaisella otsikolla:

Kokoomus kirii yhä kaulaa.

Ilmiantajanimimerkkimme Lulu ällistelee ansaitusti kaulan kirimistä:

”Eikös esimerkiksi juoksukilpailussa ensimmäisenä juokseva ole ottanut, vetänyt tai repinyt kaulaa ja jäljessä tuleva pyrkii kirimään kaulaa eli yrittää päästä ensimmäisenä juoksevan ohi. Koska otsikko on ristiriitaisia tunteita herättävä, ehdotan uudeksi otsikoksi "Kokoomus parantaa kuin sika juoksuaan".

Lukijaparkaa hämmennettiin lisää muutaman päivän kuluttua uutisella Sauli Niinistön ylivoimaisesta gallup-suosiosta seuraavaksi presidentiksi. Helsingin Sanomat otsikoi STT:n välittämän uutisen näin:

Niinistö kuroo kaulaa.

Taas kokoomuslaisen maailmankatsomuksen omaaja pannaan tulemaan perässä vaikka hän kulkee edellä. Aristoteleen kantapää jää hiljaa ihmettelemään sitä, miksi lehdet yhdistävät erilaiset kaula-ilmaukset Kokoomukseen ja vieläpä aivan päin honkia. Vaadimme kaula pitkällä näiden mokailijoiden päät pölkylle ja kaulat solmuun.
– – –
aristoteles(at)yle.fi

Olen pahoillani omasta

Olen pahoillani omasta kommentistani, mutta miksi suomen kielen ohjelman äänenä on ihminen, joka puhuu suomea kuin aikuisena opiskeltua vierasta kieltä?
Muuten paljon hyviä oivalluksia! Kiitos niistä!
Eija-Liisa Pyhälahti
Sammatti

hih

Hänhän kuulostaa aiva Simo Frangenin serkulta...