Skip navigation.
Home

Sikaria huuleen

|

Seksuaalislangia on ollut varmaan aina — onhan kaikille tabuille yleensä keksitty kiertoilmauksensa — mutta itävaltalaisen psykologin Sigmund Freudin teoriat ihmismielen syövereiden tutkimuksessa ovat antaneet sukupuolielämän slangille uutta uskottavuutta ja tieteellisen tutkimuskohteen aseman. Seksuaalislangi ei enää ole pelkkää rahvaanomaista katukieltä, vaan ilmentymää ihmisen piilotajunnasta.

Niinpä viime vuosikymmenien seksuaalinen vapautuminen on tavallaan yliseksualisoinut kielemme. Usein saa varoa suutaan tai korviaan, kun puhutaan vaikka munkeista, seipäistä tai käsitöiden tekemisestä.

Vaikka Aristoteleen kantapää suositteleekin avoimuutta kaikilla elämän osa-alueilla, ylenpalttinen kaksimielisyyksien viljely tuottaa yleensä vain viestinnän sekavuutta ja keskenkasvuista kikattelua. Niinpä muistutammekin arkitajunnan arkisuudesta freudilaisen kansanperinteen sanoin:

Joskus sikari on vain sikari.

Muistakaamme siis, että fallos- ynnä muut symbolitkin ovat vain symboleita, ja vaikka ne sopisivatkin liukkaasti suuhun, ei niillä kannata sohia joka paikkaan!
– – –
aristoteles(at)yle.fi

Leivonta ohjeesta

Esimerkiksi:

Voidellaan vatkatulla munalla.