Tässä vaiheessa kevättä on aika kuunnella viisaampiaan ja valita viikon sitaattivinkki vanhan kansan viisauksista. Vanhalla kansalla oli viisautta niin paljon, että se eli vanhaksi ja viisaaksi. Nuoresta kansasta ei tiedä, kuinka vanhoiksi ja viisaiksi he elävät, joten heiltä ei voi viisautta odottaa.
Maaliskuu oli vanhalle kansalle rakas kuukausi. Se oli ensimmäinen kevätkuukausi ja sen ilmoista saattoi päätellä kevään jatkon ja kesän säätiloista arvokkaista asioita. Ja nyt on muistettava, että puhumme kansasta, jolla ei ollut sosiaaliturvaa eikä lähikauppaa. Tiedot säätilasta eivät olleet tärkeitä siksi, että olisi voinut päätellä, laittaako pikkukengät jalkaan kun kävelee bussipysäkille. Sään vaihtelut vaikuttivat suoraan elossapysymiseen, vähän niin kuin Nokian pörssikurssi nykyisen kansan elämään. Siksi sään ennustaminen oli niin tärkeätä hommaa.
On siis aika muistuttaa itseään ja läheisiään vanhoista ja hyviksi testatuista maaliskuun ilmiöistä. Nykyihmistäkin kiinnostaa kesän ilmasto, joten muistakaamme seuraava lounais-suomalainen totuus: ”sen verran suvella sadetta kuin on maaliskuussa sumua”.
Tämän kun tokaisee etenkin sumuisena päivänä mille yleisölle tahansa, kaikki ovat yhtäkkiä kiinnostuneita ulkoilmasta ja kesälomansa ajankohdasta. Ihmiset kysyelevät toisiltaan huolestuneina, pitääkö paikkansa, että ”sen verran suvella sadetta kuin on maaliskuussa sumua?
Epätietoisimmille kannattaa mainita, että jos sumu on maassa kiinni, se tarkoittaa hallavuotta, mutta jos sumun ali mahtuu koirakin kulkemaan, niin halloja ei tarvitse pelätä. Joten ei muuta kuin maaliskuisen sumun määrää mittaamaan!