Tänä syksynä Suomessa on keskusteltu viinanjuonnista ennätyksellisen paljon. Kansa on kyllästynyt kaikkialle kuseksiviin juomareihin ja alkoholiveron nostamista vaaditaan harva se päivä. Juhani Seppäsen johdolla täysraittiina olemisesta tai ainakin sen kokeilemisesta on tullut kaikenkokeneiden harrastus-shoppailijoiden uusi extremelaji lämpöjoogan ja viinimatkustelun jälkeen.
Miten sitten käyttäytyä tulevana pikkujoulukautena, kun kaikkialla kuitenkin on glögiä tarjolla? Miten välttää kasvojensa menettäminen siinä tapauksessa että mopo alkaa osoittaa käsistä lähtemisen merkkejä?
Hätä on suuri, mutta apukin löytyy läheltä. Varustamo Tallinkin johtoporukka nimittäin kävi hiljattain katkaisemassa arjen ja tutustumassa vasta hankkimiinsa Siljan risteilyaluksiin. Retkestä kirjoitetuissa jutuissa Siljan toimitusjohtaja Keijo Mehtonen määritteli, millaista on olla suomalais-virolaisittain ”normaalisti juovuksissa”.
Normaalisti juovuksissa olemiseen Mehtosen mukaan kuuluu ravintolan tarjoilijoiden nimittely piioiksi, viinasten omatoiminen hakeminen baarista sen sulkemisen jälkeen, baarimikon lyöminen, kun tämä on koettanut estää viinasten hakua ja lopulta kalan työntäminen leivänpaahtimeen.
Jos siis pikkujouluissa tähtäämme Mehtosen ystäväpiirin virkistysmatkan käytöskoodiin, voimme kaikki iloisesti todeta jälkikäteen, että olimme vain normaalisti juovuksissa!
Joten ei muuta kuin musiikkia kovemmalle, piika, ja lipeäkalaa leivänpaahtimeen niin kuin olis jo, me haluamme tänään olla normaalisti juovuksissa!