Skip navigation.
Home

Viikon fraasirikos: Mountainin tasoittaminen

|

Aristoteleen kantapään viimeviikkoinen henkseleiden paukutus fraasirikollisten kuriin laittamisesta osoittautui ennenaikaiseksi. Valveutuneet kuuntelijamme ovat jälleen ilmiantaneet suuren joukon toinen toistaan räikeämpiä fraasirikoksia.

Vaikka Aristoteleen kantapää on vähitellen hyväksynyt sen tosiasian, että englannin kieli ujuttautuu väistämättä osaksi suomen kieltä, niin tamperelaisen Aamulehden otsikko Oscar-gaalan jälkimainingeissa löi Aristoteleen kantapäänkin ällikällä.

”Crash tasoitti Brokeback Mountainin”, kirjoittaa Aamulehti ja jatkaa: ”Brokeback Mountain murentui Oscar-gaalassa sunnuntai-illassa”. Jos mountainin tasoittaminen ja murentuminen ovat Tampereella normaalia suomen kieltä, niin Aristoteleen kantapää jää odottamaan milloin Tampereella voi ostaa mustaa sausagea. Milloin ylitetään river ja rikotaan ylioppilaskirjoituksissa grammatics?

Mountainin tasoittaminen ja mureneminen lennättävät tämänviikkoisen fraasirikoskunniakirjan yksimielisesti Aamulehden toimittajalle Markus Määttäselle.