Skip navigation.
Home

Siipi maassa maan tavalla

|

Jos jotenkin pitäisi tiivistää viime ajat vallinneen taantuman vaikutukset tiedotusvälineisiin, irtisanomisten ja lomautusten ohella näkyvin ilmiö on estoton ja ilkamoiva lamaan liittyvien kielikuvien käyttö. Painomusteen seasta oikein aistii otsikkonikkareiden riemun, kun he ovat voineet revitellä otsikoissa leikkauksilla, sukeltamisilla ja sanojen lasku ja laskea eri merkityksillä.

Kauppalehden heinäkuinen otsikko noudattaa tätä linjaa, joka ei anna talousvaikeuksien pilata verbaalisen keksimisen iloa:

Finnairilla siipi maassa.

Nimimerkki Siivetönnä toivoo lähettämässä kirjeessään, että ”lentoliikenteen vaikeuksien ei toivoisi johtavan turvallisuuden heikkenemiseen”. Aristoteleen kantapää toivoo samaa ja lisää, että toivottavasti otsikkoviikareilla pysyy hyvä maku keskellä suuta silloinkin, kun kilpailuympäristö koventuu omalla työpaikalla.
– – –
aristoteles(at)yle.fi

Poliisikin voi olla tymä (tiedetään, tiedetään!)

TV 1:n tämän aamun lähetyksessä olivat haastateltavina mopoilevien nuorten yhdistyksen puheenjohtaja ja eräs poliisihenkilö. Aiheena olivat mopoilijoiden kokoontumisajelut, joissa tapahtuu kaikenlaista, myös ei toivottavaa häiriötä.
Poliisihenkilö sanoi:
"Kyllä se taitaa olla niin, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Siitä meillä poliiseillakin on kokemusta"
Mitähän ministeri Anne Holmlund aikoo tehdä tälle poliisihenkilöiden itsensäkin tunnustamalle ilmiölle?
Jynkka