Ihana Inari

Ihana Inari. Kuva: Milla Madetoja

Kioton Fushimi-Inari taisha onnistui. Japani (ja jo pelkkä Kioto) on täynnä nähtävyyksiä, temppeleitä, kortteleita, kauppoja, puistoja, joiden näkemiseen ei riitä edes yksi elämä, mutta tänne, Inariin, oli silti tultava uudestaan.

Tämä Kiotossa sijaitseva pyhäkkö on kaikkien Japanin noin 30 000 Inari-pyhäkön “päämaja”. 

Kompleksin vaikuttavin osa on epäilemättä nuo tuhannet torii-portit, jotka kulkevat vuorella noin neljän kilometrin mittaisen lenkin. Jos portteja on tuhansia, niin on myös rappusia. Rattaat jätettiin sivuun jo ehkä noin kolmannen sadannen rappusen kohdalla...

Portit on lahjoituksia japanilaisilta yrityksiltä (portteihin on siis kaiverrettu lahjoittajan nimi – maailman paras mainospaikka?) kiitollisuuden osoituksena pyhäkölle. Inari nimittäin on sadonkorjuun - ja myöhemmin liike-elämän - jumala.

Noiden porttien sisällä, kaukana kaupungin hälystä, on todellakin maagista kulkea. Niiden tuhannen muun turistin kanssa, mutta kuitenkin.

Jos jonnekin Japanissa tai edes Kiotossa, niin tänne.

Inari. Kuva:  Milla Madetoja

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

gambatte!

Gambatte

Ylen asiaohjelmien toimittaja Milla Madetoja viettää vuoden Japanissa kotiäitinä kaksivuotiaan pojan kanssa. Kymmenosainen kirjoitussarja seuraa perheen arkea: mikä mietityttää - mikä sujuu kuin tanssi?

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä