Dokkari kerran viikossa lisää tuskaa, muttei tapa!

Julkaistu Ma, 12/01/2009 - 12:55
  • Satu Kurvinen (Kuva: )
  • Tunnistan ällöttävän hoviniiauksen myös Madonnan omista dokkareistaan. Huoneissa ja sängyissä kieriskelevä staff ei ole tunnu aidolta.

Tapahtui 1990-luvulla, kun Viattomuus oli vielä hengissä. Realitya ei ollut olemassakaan. Kaverini Kemistä soitti, ja pyysi studioyleisön jäseneksi.
Nainen aikoi mennä Neiti A, B tai C:ksi Napakymppiin, paritusohjelmaan a la Kari Salmelainen.

Latasin täyden laidallisen syitä, miksi sitä ei kannata tehdä (ja kun ei edes ole Neiti X, eli valitsija , vaan valittavana oleva vielä surkeampi ihmisrotu) ja sain hänet perumaan koko homman.

Pääpointti oli se, että AINA JOKU MUISTAA sen jälkeen. Aina!  Epätoivo tekee muistijäljen katsojaan. Mitä pienemmällä paikkakunnalla asut, sen parempi elinikäinen otanta. Kyläraittiarkistointi: anteeksi vain, se on parempaa kuin YLE Elävä Arkisto.

"Kaikkialla leijuu harmaa suru, peruuttamaton kepeyden ja ilon katoaminen"

Maikkarilla on nyt nähty pariin otteeseen MTV:n tekemä Britney Spears: For The Record -dokumentti.  90 minuutin ajan katselemme sekaisin olevaa, nippa nappa kasassa pysyvää tähteä voimassa henkisesti pahoin. Kun se yksi puuttuu, sen mukana puuttuu kaikki: rakkaus.”Kun rakastan, rakastan täysillä” kuittaa mimmi.

Lisäksi Britney lässyttää ulkopuolisen oloisesti sivulauseessaan kahdesta lapsestaan, mutta äidin roolia ei katsoja voi ostaa. Ehkä hän toivoi lasten pitävän Kevin Federlinen rinnallaan? Kun B sanoo myös”elävänsä täysillä tanssiharjoituksissa”, ei me sitäkään enää uskota.

Jokainen pala on niin tuskaista katsottavaa; treenit, nauhoitukset, ideariihet, isän ”juustopuuron” tekeminen tyttärelleen ja koko työporukan hoitava ote.
Kaikkialla leijuu harmaa suru, peruuttamaton kepeyden ja ilon katoaminen.

Madonna kutsuu Britneyn keikalleen, ja näemme kiusallisen bäkkäritapaamisen. Come backia tekevä ex-teinitähti ja eroa busaava vuohen näköiseksi kauneusleikattu Maddy löpisevät mantroja toisilleen. Ympärillä palkolliset kyräilevät alistunutta hymyään: Kaikki on ok, onhan?

Tunnistan sen saman ällöttävän hoviniiauksen myös Madonnan omista dokkareistaan. Huoneissa ja sängyissä kieriskelevä staff ei ole tunnu aidolta. Kun hän esittelee ”ihmisen,jota ilman ei voisi elää”- maskeeraajan, niin yeah, sure. Kaikki tiimin jäsenet ovat parhaita ja läheisiä ystäviä…just joo. Get real, pannaan nyt avoimet kortit pöytään.

Mitä tässä nyt haetaan? Mitä Britney haluaa ja mitä Kemissä haluttiin?

Samat hommat ne on mielessä kaikilla, womanizerit : ihmisen halusta rakastaa ja olla rakastettu. Kun on kaksi, on enemmän kokonainen yksi.
Kun Britneyltä kysytään onnesta, hän itkee katsoen kamerasta poispäin, että hän on vain pääasiallisesti kauhean surullinen.
Se on murhetta siitä, että elämänhallinta ja toivo tasapainosta on jättänyt hänet jo aikoja sitten. Se on epätoivoa, ja se jää katsojan mieleen.