Uusi pelikone on helvetin kivulias kiirastuli

Julkaistu La, 04/04/2009 - 11:55
  • Samuli Sulamäki (Kuva: )
  • Konsolipelaaja kutsuu kaverit luokseen, laittaa mikrofonin kiinni konsoliin ja kaikista on hauskaa laulaa karaokea kännissä.

Tietokonepelaaminen on ihan pahuksen vaikeaa. Erityisen vaikeaa on motivoitua tietokonepelaajaksi silloin, kun pitää hankkia uusi pelikone. Silloin haluaisi olla konsolipelaaja.

Konsolipelaaja katsoo lehdestä mitä pelejä haluaisi pelata. Peleissä lukee millä konsolilla ne toimivat. Konsolipelaaja marssii kauppaan, lyö muutaman huntin tiskiin ja kävelee kotiinsa uuden laitteen kanssa. Laitteen konsolipelaaja pistää plasmatelkkuun kiinni. Sitten konsoliin laitetaan konsolipeli ja peli pyörähtää käyntiin.

Konsolipelaaja kutsuu kaverit luokseen, laittaa mikrofonin kiinni konsoliin ja kaikista on hauskaa laulaa karaokea kännissä.

Samaan aikaan toisaalla…

Tietokonepelaajalla on tietokone ja hän katsoo lehdestä mitä pelejä haluaisi pelata. Peleissä lukee tietokoneen minimivaatimuksia. Tietokonepelaaja menee nettiin ja alkaa etsiä itselleen uutta tietokonetta, sellaista, joka täyttäisi näitä minimivaatimuksia.

Tietokonetta valitessaan tietokonepelaaja vertailee koneiden GPU-, PCMIA-, eSATA-, DVI-, HDMI-, DDR3- ja SSD –ominaisuuksia, resoluutiota ja prosessoriytimiä. Kun kiva kone löytyy, se maksaa noin tuhat euroa ja sen voi tilata verkkokaupasta, jolloin sen toimitusaika on neljä viikkoa. Kauppaan meneminen ei auta sillä kaupassa on kivan koneen FT-malli, jonka ominaisuudet ovat ihan erilaiset kuin 7N-mallissa, jonka tietokonepelaaja olisi halunnut.

Kun kone tulee kotiin, tietokonepelaaja kytkee sen verkkoon, joka alkaa pukata koneeseen viruksia. Vistaan pitää ladata päivitykset, ja 30-päivän maksuton kokeiluversio virustorjunnasta pitää päivittää. Pari kertaa pitää buutata, jotta kaikki päivitykset asentuisivat. Ja ai niin, kaikki vanhat tiedostot unohtuivat vanhalle koneelle!

"Sitten ladataan netistä muutama 350 megan pelipäivitys ja odotetaan taas niiden asentumista"

Sen jälkeen tietokonepelaaja laittaa pelistään ykköslevyn tietokoneeseen. Alkaa asennus. Pikku ruhnutuksen jälkeen vaihdetaan kakkoslevyä ja kolmostakin. Ja manuaalin taakse painettu lisenssiavain suojaa kätevästi meitä laillisia kuluttajia piratismilta. Sitten ladataan netistä muutama 350 megan pelipäivitys ja odotetaan taas niiden asentumista. No jos huomenna vihdoin pääsisi pelaamaan?

Onko mikään ihme että pelimarkkinoilla menee kovaa ja markkinoita vetää Nintendo Wii?

(Kirjoittaja on kaksi viikkoa vanhan tietokoneen ylpeä omistaja ja paatunut tietokonepelaaja!)