Viisi suomalaista peliä, jotka vain odottavat tekemistään

Julkaistu Ke, 12/08/2009 - 11:55
  • Samuli Sulamäki (Kuva: )
  • Suomi, suomalaisuus ja suomalainen mytologia sekä teokset ovat rikollisen vähän lähteenä kansainvälisille pelintekijöille.

Talvisodan taisteluista ohjelmoidaan melko monentasoisia strategianaksuja, mutta talvisodan jälkeen, mitä Suomella on ollut annettava peliteollisuuden aiheiksi? Pari hassua biisiä SingStariin ja siinäpä se.

Suomi, suomalaisuus ja suomalainen mytologia sekä teokset ovat rikollisen vähän lähteenä kansainvälisille pelintekijöille. Jopa suomalaiset pelitalot itse lähtevät hakemaan pelimaailmojensa aineksia useimmiten anglo-amerikkalaisesta kulttuurista, vaikka omassamme riittäisi ammennettavaa vaikka kuinka.

Vai mitä mieltä olisitte näistä?

1 Muumit-MMO

MMO-pelit ovat nykyään koko ajan sekä nuorempien että vanhempien hupia. Viimeistään Hello Kitty Online tulee korruptoimaan lapsipelaajien päät sekä heidän vanhempiensa lompakot. Hello Kitty –sukupolvea nuoremmat rakastaisivat massiivimoninpelattavaa Muumilaaksoa! Tyylillisesti ja pelityylillisesti muumit sopisivat liiankin hyvin jonnekin Sporen, Habbo Hotellin ja Animal Crossingin välimaastoon.

Maailman suurimmat MMO-markkinat ovat muutenkin Aasiassa ja siellähän muumeja palvotaan. Kansainvälinen menestys olisi taattu heti.

2 Kalevala-tekstiseikkailu

Käsi ylös kaikki, jotka ovat lukeneet kansalliseepoksemme Kalevalan. Vaikealukuisuudestaan huolimatta kyseessähän on huima seikkailutarina, jossa käydään tuonelassa ja ryöstellään naisia vanhoilta noidilta.

Pelikokemusta ja immersiota lisäisi huomattavasti, jos hiiren sijaan komennot annettaisiinkin pelisankarille kirjoittamalla, vanhaan sierramaiseen Space Quest –tyyliin, mutta kansanperintöä kunnioittaen tietenkin Kalevalan runomitassa!

Käsi ylös kuka ei innostu tästä!

3 Pasila-episodiseikkailu

Telltale Games on onnistunut luomaan anarkistisesta eläinetsiväkaksikko Sam & Maxista hulvattomia episodiseikkailuja jo kaksi tuotantokautta. Tai ainakin omasta mielestäni kyseiset pelit ovat erittäin toimivia yhden illan hupaisia ajanvietteitä.

Kyösti Pöysti ja Rauno Repomies olisivat täydellinen suomalaisversio freelancepoliisikoirasta ja –kanista. Jos itse olisin Filmiteollisuus, tekisin jo Pasilan kolmatta tuotantokautta kovaa vauhtia tietokonepelisarjaksi!

4 Lordi-kauhumäiskintä

Doom-tyylisiä hirviönlahtauspelejä ei ole maailmassa koskaan liikaa. Lordi-3D-mäiskinnässä hirviönhurme roiskuisi vieläkin isommissa kaarissa kuin koskaan ennen. Kaikkein pelottavin khaani ottaisi matsia seitsemän muun ulottuvuuden ötöistä.

Taistelumätkinnästä saisi myös hienon uwebollmaisen elokuvaversion.

5 Iijoki-sivilisaatiosimulaattori

Jos Päätalon romaanipino on suomalaisen yhteiskunnan kuva, niin saisiko siitä mallinnettua kaupunki- ja sivilisaatiosimulaattorin?