Iso boksi Irwiniä luvassa syksyllä

Iso boksi Irwiniä luvassa syksyllä

Ajankohtaista - Ti 20.4.2010, klo 15.57

Irwin GoodmanIrwin Goodman

596
tykkää tästä

Irwin Goodmanin tuotannosta julkaistaan syksyllä 2010 neljäntoista cd-levyn laajuinen boksi. Mukana ovat Irwinin kaikki single- ja lp-julkaisuilla ilmestyneet levytykset. Lisäksi mukaan on otettu kaikki ne Irwinin demot sekä radio- ja tv-esiintymiset, jotka on vuosien kuluessa julkaistu levyillä.

Irwin-boksi "Vain elämää - Kootut levytykset 1965-1990" esittelee ensimmäisen suomalaisen pop-tähden, joka ei tyytynyt levyttämään käännöskappaleita, vaan halusi luoda tuotantonsa itse. Neljännesvuosisadan aikana Irwin Goodman teki yhteensä 24 pitkäsoittolevyä, joista seitsemän myi kultaa ja menestynein albumi "Rentun ruusu" (1988) tuplaplatinaa.

Evergreeneiksi nousseiden hittien vastapainoksi boksista löytyy myös harvinaisuuksia, kuten mainoslauluja sekä 1970-1980-lukujen vaihteessa tehtyjä uusversioita vanhoista hiteistä.

Kokonaisuuteen kuuluu myös 200-sivuinen kirja, jossa on mm. Vexi Salmen kirjoittama elämäkertateksti, discografia sekä kappalekohtainen soittajaluettelo.

Voit muistella Irwiniä myös Sadan vuoden syke –sarjan jaksossa: Irwin Goodman – Suloinen Suomeni maa.

Ohjelma on ladattavissa podcastina 8.5.2010 saakka.

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Kuulin viimeksi kaupassa käydessäni, että vihdoinkin yksi unelmani täyttyy (jota olen jo vuodesta 97 toivonut kauppaan) Eli IRWININ kokotuotantoa.. Jee minut on kuultu sittenkin.. (: Hyvää ja Lämmintä Kesää Kaikille 2010!

Vanhaan hyvään musaan höyrähtänyt Muija.. To 13.5.2010, klo 10.47

Irwinin jälkeen iskelmään, ei edes rokkiin, ole ilmaantunut yhtään umpiaitoa kansantaiteilijaa, samankaltaista tosi ilmiötä.(Joka sitten myös maksoi paljon!)
Miksiköhän ei...? Ehkä nyt on aika silkin ja sametin, "glamourin", lumeen ja kimalteen, tekotaiteilijoiden. Narsistinen aika on täynnä minäminäminää.
Irwiniltä on olemassa mm. herkkä levytys Elämä on kaunis, jonka myös "Talent" Markku Laamanen tulkitsee koskettavasti keikoillaan...

Anonyymi Pe 23.4.2010, klo 19.20

Irwin on iso pala suomalaista kansankulttuuria. Legenda elänee pitkään monien mielessä. On hienoa saada kooste hänen tuotannostaan.
Muistan hänet omana itsenään esiintyneenä taiteilijana, joka ei kursaillut. Hän jakoi kansalle ilonsa ja surunsa - sanoen sen sävelin.
Aidosti.
Siinä on Rakkautta.

Eso Ti 20.4.2010, klo 19.58

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä