Erinin musiikki innostaa yli genrerajojen

Erinin musiikki innostaa yli genrerajojen

Ajankohtaista - Ma 31.1.2011, klo 17.38 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Erin Anttila YleX:n vieraanaErin Anttila YleX:n vieraana

271
tykkää tästä

Nylon Beat on varmaan edelleenkin tunnetuin suomalainen naispop-duo. Jonna Kososen ja Erin Koiviston nenäsaundilla 1990-2000 –luvulla esittämät Teflon love, Satasen laina ja Rakastuin mä luuseriin, muiden muassa,  ovat suomalaisia pop-klassikoita. Nylon Beatin taru päättyi vuonna 2003. Nyttemmin sekä Jonna, että Erin ovat kumpikin tahoillaan lähteneet soolourille.

Jonna julkaisi syksyllä oman sooloalbuminsa ja kohta on Erinin vuoro.

Kun Naikkareiden polku oli kuljettu loppuun, niin Erin muutti äitinsä kotimaahan Irlantiin ja alkoi miettiä millaista musiikkia hän oikeastaan haluaisi tehdä.  Vuonna 2008 Erin julkaisi englanninkieleisen sinkun Sarah. Tarkoitus oli tehdä myös albumi, mutta Erin päättikin ottaa homman uusiksi. Tuottaja Pekka Ruuska oli kehunut Sarah-biisiä ja Erinille jäi itämään ajatus irlantilaisvaikutteiden ja suomen kielen yhdistämisestä.
 
”Kun mä rupesin tekemään kappaleita, päätin, että niistä saa tulla sellaisia kun on tullakseen, en mieti mitään tyylejä tai muuta sellaista” kertoo Erin YleX:n haastattelussa. ”Biisi on kuin raikasta happea tunkkaisen samantyyppisen musiikin seassa. Täysin omanlaisensa saundi, eikä jostain toisesta biisistä kopioitu”, todetaan YleX:n Rytmibarometrissa Erinin kappaleesta Vanha nainen hunningolla.

Kappale oli arvioitavana myös Radio Suomen Levylautakunta-ohjelmassa 31.1.2011.

Vanha nainen hunningolla YouTubessa

Lisää artisteista:Erin Anttila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä