”Halusin tehdä biisit suomen kielen rytmin ehdoilla”

”Halusin tehdä biisit suomen kielen rytmin ehdoilla”

Ajankohtaista - Pe 2.9.2011, klo 09.03 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1314858749856

Ensimmäisen soololevynsä Hunningolla vuoden 2011 kesän alussa julkaissut Erin Anttila tuli monille tutuksi Nylon Beat –duosta. Erin onkin kulkenut pitkän matkan sekä musiikillisesti että muutenkin noista ajoista.

178
tykkää tästä

- Taipaleelle mahtuu normaalia elettyä elämää. Opiskelin musiikkia vuoden verran Irlannissa ja jatkoin opiskelua Suomessa Pop & Jazz Konservatoriossa. Pikkuhiljaa aloin suunnitella levyä ja tehdä biisejä, Erin kertoo.

Nylon Beatin kovan suosion jälkeen palaaminen kouluun oli suuri muutos. Nuoresta lähtien esiintymisiin ja esillä oloon tottunut Erin sanookin kaivanneensa koulunpenkille.

- Kun on tilaisuudessa, missä on tuhansia ihmisiä katsomassa, niin aina pitää onnistua ja pystyä omaan parhaimpaansa. Koulu antoi minulle tavallaan mahdollisuuden epäonnistua, olla vähän huonompi ja kokeilla sitä mitä ei osaa. Se oli todella virkistävää ja tarpeellista, Erin sanoo.

Itse omat kappaleensa tekevä Erin julkaisi vuonna 2008 ensimmäisen soolosinglensä, englanninkielisen kappaleen Sarah. Erin nauraakin, että tuossa vaiheessa meinasi jo ote herpaantua ja oli pakko julkaista jotakin.

- Ehkä se kuitenkin oli liian aikaisin. Pekka Ruuskakin kyseli, että olinko kokeillut tehdä kappaleita suomeksi. Mietin miksi en ollut ja lähdin kokeilemaan.

Suomenkielisen tuotannon tekeminen tuntui aluksi kuitenkin työläältä. Erinillä oli lähes kokonainen levyllinen englanninkielistä materiaalia valmiina, mutta työ piti aloittaa taas alusta, sillä hän ei halunnut lähteä kääntämään valmiita kappaleita suomeksi. Nykyään Erinin musiikki on akustisempaa kuin aikanaan Nylon Beatissa. Soolotuotannossa on vaikutteita countrysta, folkista sekä iskelmästä, mutta poppia löytyy edelleen. Erin sanookin musiikkimakunsa olevan äidin vaikutusta.

- Kun olin pieni, äiti kuunteli paljon countrya. Itselle tällainen musikaalinen hyppy ei tunnu niin isolta, kun sitä on tehnyt monta vuotta, mutta joku voi hieman ihmetellä, Erin kertoo.

Ensimmäisen soololevyn ensimmäinen sinkku ’Vanha nainen hunningolla’ on saanut paljon radiosoittoa ja on yltänyt hienoihin listasijoituksiin. Kappaleen julkaisun myötä Erin odotti eniten kuitenkin ihmisten mielipiteitä musiikista.

- Odotin sellaisten ihmisten kommentteja, joille en merkitse mitään. Olin kuullut aikaisemmin vain kavereiden ja tuttujen mielipiteitä, mutta ne eivät kuitenkaan ole objektiivisia, Erin naurahtaa.

Syksyä kohden Erinin keikkakalenteri täyttyy täyttymistään ja uusia kappaleita aletaan valmistella pikkuhiljaa. Erin kuitenkin toivoo, että toinen albumi valmistuisi ensimmäistä nopeammin.

- Toivottavasti seuraava levy ei ole ihan niin suuri haaste, mutta jos siihen menee kolme vuotta, niin sitten siihen menee kolme vuotta, Erin nauraa.

Erin Anttila oli Ykkösen aamu-tv:n haastattelussa torstaina 1.9.2011

Lisää artisteista:Erin Anttila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä