Olli Lindholm: Mitä kunniakasta on siinä, että joku päästetään televisioon kännissä?

Olli Lindholm: Mitä kunniakasta on siinä, että joku päästetään televisioon kännissä?

Ajankohtaista - To 17.2.2011, klo 15.08

Olli LindholmOlli Lindholm

 

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

295
tykkää tästä

Olli Lindholm Yö-yhtyeineen on yksi niistä harvoista suurista nimistä Suomessa, jotka vetävät yleisöä. Olli kertoo, että arkena ravintolakeikkoja tehdään erittäin harvoin, koska ihmisiä ei saa silloin liikkeelle. ”Jotain tarttis tapahtua. Ei se riitä, että me tai Popeda käydään esiintymässä silloin kun ehditään. Kaupungissa pitäis olla joku säännöllisesti toimiva paikka, johon livemusiikkia kaipaavat ihmiset tottuvat tulemaan. Viikonloppuna ihmiset lähtevät liikkeelle, mutta silloin ollaan yleensä maakunnassa, eli kaupungit jäävät nykyään melko lailla paitsioon”, manailee Olli.

Ollilla ja Yö-yhtyeellä piisaa kiireitä. Loma on pidetty ja keväälle on luvassa paitsi keikkoja, myös kokoomalevyn tekemistä ja kuvausreissua. Yksityiselämässä Olli Lindholmilla on tiedossa haasteita tyttären leirikouluvalvojana ja intohimoisena jääkiekkojoukkue Ässien kannustajana.

Julkisuus ja skandaalilööpit hämmästyttävät Ollia. Viime syksynä Iltalehti uutisoi, että mikäli Porin Ässät ottaa SM-mitalin, niin Olli lupaa järjestää voitonjuhliin ohjelmaa laulamalla dueton Johanna Tukiaisen kanssa alasti Porin torilla. Mahdolliseen duetointiin Olli suhtautuu huumorilla, mutta jatkaa ihmettelemällä kuinka voi olla jollekin tiedotusvälineelle kunniakasta päästää ihmisiä mokaamaan itsensä suorassa lähetyksessä.

Paitsi nykyinen julkisuusmeininki Ollia jurppii myös pankkiasioiden hoitamisen teknistyminen.

10.helmikuuta 2011 Yö-yhtye oli keikalla Porissa ja Satakunnan radion Rami Koivula pirautti Ollille ennen kotikaupungin keikkaa.

Lisää artisteista:Olli Lindholm

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (9)

Nyt kun oon seurannut Idols karsintaa jossa Olli tuomaroi niin kertakaikkiaan Olli pyri Arkadianmäelle!

Juuri tuollaista sanavalmista miestä Suomen kansa tarvitsee että lyö luun kurkkuun niille nykyisille jahkailijoille!

Inkku Ma 21.2.2011, klo 11.00

.. ja pakko jatkaa vielä: tuo keikkojen myöhäinen alkamisaika rasittaa sekä muusikoita että yleisöä. Keikkajärjestäjät haluavat bändin aloittavan myöhään, jotta saisivat illalle katetta myös myytyjen tuopposten muodossa. Paha rasti kaikille osapuolille.

 

Airi S.

airi_yle Ma 21.2.2011, klo 08.06

@Viisas mies: Ovatko muusikot ahneita? Eikös työmiehelle kuulu asiallinen palkka maksaa? Tuo piratismi ja keikkasuosio menee pikemminkin niinpäin, että jos jotain artistia ladataan paljon, - lailllisesti tai laittomasti, niin silloin keikoilla yleensä yleisöä riittää ja lipuista ollaan valmiita maksamaan.

- ja selvennykseksi vielä: Yö-yhtye tai Olli eivät kärsi yleisönpuutteesta, Olli puhuu ongelmasta yleisemmällä tasolla ja koko musiikkialan laajempana ongelmana.

Airi S.

airi_yle Ma 21.2.2011, klo 08.03

Oliskohan sekin syynä että ihmiset ovat kyllästyneet muusikoiden ahneuteen ja kitinään nn. teosto-maksusta, "piratismista", vaatimuksesta saada lisää tallenmaksuja jne.....

Itse en enää käy keikoilla tai osta suomalaista musaa, en edes lataa sitä "laittomasti", pitäkää tunkkinne :)
Ahneella on tunnettu loppu!

Viisas mies Su 20.2.2011, klo 19.51

Mahtaisiko sillä olla mitään tekemistä solistin tai yhtyeen kanssa? Yksi bändi ei saa yhtään kuuntelijaa paikalle yhtenäkään päivänä, toinen voi saada viikonloppuna kupittavia ihmisiä kuuntelemaan. Katse peiliin ja kritiikkiä itselle. Olemmeko houkutteleva ja suosittu bändi?

Riippuuko bändistä? Su 20.2.2011, klo 15.45

Lindholm on karaokelaulaja, ei paljon vähempää vois kiinnostaa

Martti Vähäsyrjä Su 20.2.2011, klo 15.31

Samaa mieltä edellisten kanssa. Valitettavasti työelämän tahti on nykyään niin kireää ettei siinä ole varaa löysäilyyn ja valvomiseen keskellä viikkoa ! Toista oli silloin 80-luvulla, kun nuo pojat aloittivat, silloin elettiin rennompaa ja letkeämpää rock´n roll elämää...

Anonyymi Su 20.2.2011, klo 14.57

Asiaa. Viimeksi tällä viikolla Jyväskylässä olisi aivan todella paljon kiinnostanut Nymanin ja kumppaneiden Husband - mutta kun on husband & father & worker, tuli jätettyä keikka väliin.

Toinen musiikin - ei valvomisen - ystävä Su 20.2.2011, klo 14.06

Arkisin keikoille voisi tulla, jos ne olisi älylliseen aikaan. Perheellinen, työssä käyvä - tai käymätönkin - lähtisi ihan mielellään jos arvon orkesterit soittaisivat esim. klo 20.30-22. Ei ole mitään halua lähteä odottelemaan baariin, että bändi tulee lavalle joskus puolen yön tietämissä. Näin on!

Musiikin ystävä Su 20.2.2011, klo 14.03

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä