Freeman: Hyvä keikka on voimallinen kokemus

Freeman: Hyvä keikka on voimallinen kokemus

Ajankohtaista - Ti 1.3.2011, klo 13.17

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1298621072308

252
tykkää tästä

1970-luvun loppupuolen teini-idoli Freeman on jälleen nuoremmankin sukupolven suosiossa. Uusia yleisöjä on löytynyt konemusiikkiyhtye Uusi Fantasian kanssa tehdyn kappaleen myötä. Keikkailu Menneisyyden Vankien kanssa pitää myös miestä kiireisenä.

Eri sukupolvet kohtaavat Menneisyyden vankien keikoilla. Yleisössä on paljon heitä, jotka ovat samanikäisiä kuin itse esiintyjät. Sellaisia, jotka ovat nuoruudessaankin käyneet Freemanin keikoilla. Nuoriakin yleisöstä löytyy. ”Mukana sitä jälkipolvea, jolle on pakkosyötetty näitä biisejä kuplavolkkarin kasettisoittimesta, sitten ne ovat jääneet soimaan heidän päähänsä”, myhäilee Freeman.

Yleisö on syy siihen, että Leo Friman jaksaa vetää Ajetaan me tandemilla -kappaleen 5000. kerran. ”Siitä saa virtaa, kun yleisö on mukana esiintymistilanteessa; laulaa, heiluu, lyö käsiä yhteen. Se on voimallinen yhteinen kokemus.”

Hyvä keikka on Freemanin mukaan sellainen, jossa bändi ja yleisö ovat hyvällä tuulella. ”Yleisölle saa kernaasti juottaa pullon tai kaksi olutta, näin suomalainen tulee mukavammaksi ja tulee rohkeammin mukaan. Hän alkaa heiluttaa vartaloaan ja käsiään ja tapailee sanoja esiintyjien mukana.”

Yleisön hyvä fiilis tarttuu myös orkesteriin. ”Sitä on hämmästyttävän hyvällä tuulella onnistuneen keikan jälkeen. Jotain aineita on erittynyt sisärauhasista ja sitten taputtelemme orkesteritoverien kanssa toisiamme selkään.”

Uusi Fantasia toteuttaa unelmia

Freemanin mukaan muuntautuminen ja Uusi Fantasian kanssa tehty yhteistyö on mieluisaa. ”Hyppäsin ikään kuin altaan syvään päähän ja lähdin mukaan. Kappaleen sanat kertoo siitä, miten järki häipyy päästä, mentaalihommaa. Oma poika ja veljenpoika olivat sitä mieltä, että katu-uskottavuuteni tulee kasvamaan, jos lähden mukaan projektiin.”

Liian myöhään –kappaleen menestys oli Freemanille yllätys. Biisi on saanut paljon soittoaikaa ja YLEX:n kuuntelijat sekä Rumban lukijat äänestivät sen vuoden kappaleeksi. ”Tämä antaa myös Menneisyyden Vankeihin uutta pontta”, Freeman sanoo.

Uusi Fantasian kanssa tehty yhteistyö myös toteuttaa yhden Freemanin haaveista; mies pääsee viimein festarikeikoille.  "Ruisrock, Provinssirock, Ilosaarirock. Liksalla ei ole väliä, kunhan vaimo saa kanssa backstage-passin. Se on ollut ainoa tälläinen vaatimus."

Kati Turtola haastatteli Freemania Yle Puheen Taiteilijaelämää-sarjassa.

Lisää artisteista:Freeman

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä