Teleks: Uusi levy toi mukanaan emotionaalisesti latautuneet keikat

Teleks: Uusi levy toi mukanaan emotionaalisesti latautuneet keikat

Ajankohtaista - Ke 9.3.2011, klo 12.40 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1299665815825

270
tykkää tästä

Teleksin Markus Koskisen ja Pepe Johanssonin neljän vuoden odotus on päättynyt. Yhtyeen neljäs levy Kotimatkalla on julkaistu ja miehet ovat päässeet esittämään uusia kappaleitaan livenä. Vastaanotto on ollut niin positiivinen, että fiilikset ovat ”melkein liian hyvät”.

Pitkäsoitolta irrotetut sinkkubiisit Tyttö joka katsoo merelle ja Kotimatkalla ovat soineet ahkerasti radiokanavilla. Nyt yhtyeen uusia kappaleita on kuultu myös keikoilla. ”Keikat ovat olleet omasta puolestani ainakin emotionaalisesti hyvin latautuneita, koska on ollut väkeä, me on saatu paljon sosiaalista hyväksyntää ja jengi on ollut ihan fiilareissa. On vähän sellainen niinku liian hyvä fiilis, tosi makeeta”, Pepe Johansson hehkuttaa.

Teleks-duo ei myönnä, että tiuha radiosoitto toisi lisäpaineita tekemiseen ja olemiseen. ”Semmoinen pieni paine tai jännitys ovat positiivisia tunnetiloja, ne on valmistautumista asioihin ja keskittymistä. Mutta oma psyyke on pysynyt kohtuullisen hyvin läjässä tässä valtaisan menestyksen tiimellyksessä”, Pepe Johansson naurahtaa.”Kuulijahan sen päättää, onko laulu hyvä. Jos palaute on hyvää, sitten se soi esimerkiksi radiossa. Tekijänä siihen ei voi itse vaikuttaa”, Markus Koskinen huomauttaa.
 
Teleks tunnetaan muun muassa herkistä sanoituksistaan ja sointuvista melodioistaan. Biisien säveltämisestä ja laulamisesta vastaa Pepe Johansson, sanoitukset puolestaan raapustaa Markus Koskinen. Johanssonin mukaan kaverin sanoitukset sopivat hyvin suuhun. ”Musta on kiva laulaa sellaisia sanoituksia, jotka on kuin veistetty noihin kappaleisiin. Markusta voisi suitsuttaa vaikka kuinka paljon tekstinkirjoittajana, Markushan on ihan poikkeuksellisen armoitettu kirjoittamaan. On mahdollista, että yhdessä virheinemme ja hyvine puolinemme pystymme rikastuttamaan toistemme ilmaisua.”

Työpaikkakriisejä on vähän

Yhteistä ilmaisua on harjoiteltu jo yli 20 vuotta. Johansson ja Koskinen tapasivat toisensa teini-iässä ja ovat siitä saakka tehneet yhdessä musiikkia. ”Meillä on vähän niin kuin tällainen avioliiton kaltainen tämä meidän suhde, tosin tahoillamme ollaan irtosuhteita harrastettu”, Markus Koskinen sanoo.

Kaikki pitkät ihmissuhteet vaativat vaalimista, eikä Teleksinkään taival ole ollut pelkkää onnea ja autuutta. ”Heti kun ottaa toisen ihmisen itsestäänselvyytenä, kyllä siinä aika nopeasti metsään menee ja monta kertaa on menty”, Markus Koskinen myöntää. ”Jos kotonakin käyttää sellaista retoriikkaa, että miksi sä et koskaan tai miksi sä aina noin, dialogi ei kauaa säily verevänä. Myös ystävyyssuhteissa on paljon sellaisia haasteellisia kohtia, missä on syytä päivittäin skarpata ja olla hereillä ja kiinnostua toisesta”, Pepe Johansson sanoo.

Miehet ovat kuitenkin pysyneet ystävinä ja musiikin kautta myös työtovereina. ”Onhan se hienoa, että saa tehdä rakastamaansa asiaa rakkaiden ihmisten kanssa, eihän sen parempaa asetelmaa voi olla. Meillä on aika vähän työpaikkakriisejä ja jos niitä tulee, ne hoidetaan nopeasti pois”, Johansson kertoo. ”Rampa sokeaa taluttaa”, Koskinen nauraa.

Viimeinen keikka kaverin haudalla

Musiikin tekemisen muoto on tietysti muuttunut vuosien varrella, vaikka kaveri on pysynyt samana. ”Nuorempana tekee ehkä biisejä siitä, miten haluaisi asioiden olevan ja kun ikää tulee mittariin, niin siinä on vähän semmoista toteavampaa sävyä”, Johansson sanoo. ”Nyt me tehdään biisejä siitä, miten asiat on, ja kohta tehdään biisejä siitä, miten asiat oli silloin niin hyvin. Armoton on ajan kulku”, Koskinen vitsailee.

Ainakaan vielä miesten ei kuitenkaan tarvitse katsoa taaksepäin, sillä Teleks pitää heitä varsin kiireisinä. Duon tavoitteena onkin keikkailla ainakin tämä vuosi ahkerasti ja jossakin vaiheessa aletaan tehdä materiaalia seuraavaa levyä varten. Ja näin jatketaan kenties hamaan loppuun asti - Pepe Johansson on nimittäin juhlallisesti lausunut, että miehet tekevät ja esittävät lauluja yhdessä aina toisen hautajaisiin saakka.

Lisää artisteista:Teleks

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Teleksillä on kyllä hyvät biisit ja sanat! Koskettaa ainakin meikäläistä!

Jussi Pe 11.3.2011, klo 01.24

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä