Johanna Iivanainen katsoo kipeitäkin asioita silmiin

Johanna Iivanainen katsoo kipeitäkin asioita silmiin

Ajankohtaista - Pe 11.3.2011, klo 11.22 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1299832367068

257
tykkää tästä

Johanna Iivanaisen uusi levy Kadotaan uneen huokuu lämpöä ja läheisyyttä. Useat levyn biiseistä ovat heleä-äänisen laulajan omaa käsialaa, mutta myös toisten kirjoittamat kappaleet tuntuvat Iivanaiselle kotoisilta. Levyä tehdessään Iivanainen tutkiskeli myös syviä ja arkoja puolia itsessään. Nyt hän haluaa rohkaista kuulijaa tekemään samoin.

Kadotaan uneen on Iivanaisen toinen soololevy, jossa hänen oma kädenjälkensä näkyy vahvasti. Ensimmäinen levy oli englanninkielinen, nyt kieli on vaihtunut kotimaiseen. ”Suomen kieli on tuntunut hyvältä jo pitkään ja monissa kokoonpanoissa se on ollut vakiintunut kieli jo monta vuotta. Tarinat tulevat tietysti lähemmäs suomalaista yleisöä, kun ne lauletaan suomeksi ja tällä levyllä on hienoja tarinoita, joiden tahdon välittyvän kuulijalle”, Iivanainen kertoo.
 
Johanna Iivanainen on säveltänyt ja sanoittanut ison osan uuden levynsä kappaleista itse. Mukana on myös laulajattarelle räätälöityjä lauluja Edu Kettuselta, Pasi Hartikaiselta ja Esa Elorannalta. Kappaleiden valinnassa Iivanainen kuunteli sydäntään. ”Halusin, että tämä on oikeasti levy, joka tuntuu siltä, niin kuin ois tullut kotiin. Ja vaikka mukana on myös muiden tekemiä kappaleita, niin ne kaikki laulut ja tekstit ovat tunnelmaltaan hirmu kotoisia.”

Levyn tekeminen matka itseen

Kadotaan uneen -levyn kappaleet ovat pääasiassa rauhallista ja tunnelmallista poppia. Herkissä lauluissa Johanna Iivanaisen kaunis ääni pääsee oikeuksiinsa. ”Itse koen, että siellä on myös vähän roisimpia, kipeämpiä lauluja. Muutama vähän sähköisempi, joista ehkä kuuluu nuoruusvuosien rokimmat vaikutteet. Että on myös sitä toista puolta, mutta pääasiassa siellä varmaan kumpuaa se rauha, semmonen mää oon.”

Iivanaiselle levyn tekeminen on ollut matka itseen. ”On ollut tärkeää löytää itsestään syvät ja arat puolet ja rohkaistua katsomaan niitä silmiin. Haluaisin muitakin rohkaista siihen, että katsoo itseään lämmöllä ja katsoo niitä kipeitä kohtiakin lämmöllä. Ja antaa itselleen aikaa ja pysähtymistä, että löytäis sieltä niitä tärkeitä asioita. Paljon saatamme peittää itseltämme niitä suuria unelmia kiireen keskellä.”

Aikaisemmin Johanna Iivanainen on jännittänyt omien kappaleidensa esittämistä. Oman suomenkielisen levyn tekeminen onkin ollut laulajalle suuren unelman täyttymys.”Ties kuinka monta vuotta mää oon tehnyt biisejä, yläasteikäisestä asti lauluja on nuottivihoissa paljon, mutta niitä ei oo ikinä osannut arvostaa. Nyt on tullut sen aika, että niitä kaivaa ja koittaa uskoo niihin ja sitten huomaa, miten hyvältä se tuntuu. Huomaan, että haluan sitä puolta itsessäni kehittää ja tutkia vielä lisää.”

Lisää artisteista:Johanna Iivanainen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä