Saara Aalto tekee elokuvamaista musiikkia

Saara Aalto tekee elokuvamaista musiikkia

Ajankohtaista - Pe 18.3.2011, klo 15.51 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1300457705965

409
tykkää tästä

Euroviisukarsinnoissa tutuksi tulleen Saara Aallon esikoisalbumi on parhaillaan työn alla. Biisit ovat miksausta ja masterointia vaille valmiina ja Aallon mukaan viimeistään levyn julkaisun jälkeen toukokuussa selviää, mitä on eeppinen rakkauspop.

Hieman ”epic love pop” –termiä laulaja-lauluntekijä suostuu avaamaan jo ennakkoon. ”Se on poppia, jossa kuuluu elokuvamaisuus ja musikaalimaisuus, jotkut sanovat, että Disney-musiikkia. Mutta myös keijumaisuus, satuolennot ja taika sisältyvät sanaan eeppinen. Ja love-sana siellä täytyy olla, koska laulut kertovat rakkaudesta eri tavoin. Haluaisin olla laulaja, joka välittää rakkautta, rauhaa ja turvaa ihmisille”, Saara Aalto kertoo.

Aallon tekemät rakkauslaulut ovat useimmiten toiveikkaita, eivätkä kaikki rakkaudesta kertovat kappaleet ole tarinoita parisuhteista. Kappaleet käsittelevät esimerkiksi anteeksiantoa, hyvää oloa ja itseensä uskomista. Tulevalla levyllä on kuitenkin muutama synkempikin biisi. ”Suurin osa levyn kappaleista on sävelletty viimeisen vuoden aikana, kun on ollut vaan semmoinen onnellisuus-flow menossa. Ne vähän synkemmät kappaleet on sävelletty aikaisemmin, ne surulliset kappaleet on siis niitä vanhempia.”

Iso osa esikoislevyn lauluista syntyi viime kesänä, kun Saara Aallolla oli vapaata ja aikaa itselleen. ”Mä käytin sen kesän omaan henkiseen kasvuun, luin paljon, opettelin syömään hyvää, terveellistä ruokaa ja elämä rauhoittui. Yhtäkkiä melkein vaan tuli sävellettyä levyllinen biisejä, en mä oikeestaan ees hoksaa, missä vaiheessa se tapahtui.”

"Säveltäminen ollut osa itseä 5-vuotiaasta lähtien"

Saara Aallon esikoisalbumin kaikki kappaleet ovat hänen omaa käsialaansa. Laulaja-lauluntekijälle oli itsestään selvää, että hän nimenomaan haluaa nauhoittaa ja esittää omia biisejään. ”On se tosi tärkeää, kun on alkanut säveltää 5-vuotiaana ja säveltäminen on aina ollut osa itseä”, Saara Aalto perustelee.

Mukana albumilla on tietysti Euroviisukarsintojen ”Blessed with love”, jonka Aalto myöntää olevan ”aika Disney”. Jollakin tapaa viisusinkku ehkä kuvaa laulajattaren maailmankatsomusta, mutta mukana on toisenlaistakin ilmaisua. ”Blessed with love on kaikista hitain ja leijuvin, mutta siellä on vaikka mitä tulossa. Tää on aika akustinen levy kyllä, mutta siellä on bändibiisejäkin ja semmoista menevyyttäkin.”

Saara Aallon eeppinen rakkauspop-levy julkaistaan toukokuussa. Tätä ennen esikoisalbumin kappaleita voi kuulla ainakin perjantaina 18.3. järjestettävässä konsertissa.

Lisää artisteista:Saara Aalto

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä