Eini on jännittynyt onnentyttö

Eini on jännittynyt onnentyttö

Ajankohtaista - Ma 11.4.2011, klo 10.31

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1302504124489

291
tykkää tästä

Pitkään iskelmää tehnyt Eini on palaamassa juurilleen diskomusiikin pariin. Eini tekee viisikymppisen energialla uutta albumia ja jännittää syksyllä ilmestyvän diskolevyn vastaanottoa samaan tapaan kuin uransa alkuaikoina.

Eini on pitänyt pitkän tauon levyttämisessä, edellinen iskelmälevy on vuodelta 1998. Into uuden musiikin tekemiseen syntyi sopivan yhteistyökumppanin löydyttyä. Muun muassa Lemonatorin kitaristina ja Anssi Kelan Nummela-levyn tuottajana tutuksi tullut Ripa Eskolin tarjosi Einille biisiä, joka oli laulajattaren mieleen.

Ensimmäisellä tapaamisella tunne yhteisestä sävelestä vahvistui. ”Se oli käsittämätöntä, kun ihmisten välillä kohtaa aura. Kaikki, jotka ovat nyt mun ympärillä tätä levyä tekemässä, ovat hyvin samalla lailla ajattelevia. Olen kyllä tällä hetkellä onnentyttö, joskin hyvin jännittynyt levyn tulevasta vastaanotosta. Mutta hienoa musiikkia tulee”, Eini hehkuttaa.

Elämä alkoi uudella vireellä nelikymppisenä

Eini aloitti laulajanuransa jo 1970-luvun loppupuolella. Hyvin pian laulajatar nousi levylistojen kärkeen ”Yes sir, alkaa polttaa” –kappaleellaan, joka nosti nuoren naisen raketin lailla koko kansan Einiksi. Ensimmäisen kerran Eini kuuli kappaleensa soivan radiosta työpaikallaan Helsingissä. ”Mä olin ihan punainen ja hammaslääkäri sanoi potilaalleen, että tässä muuten laulaa mun hammashoitaja”, Eini muistelee.

Eini vertaa nykyisiä tunnelmiaan vuosikymmenten takaiseen olotilaansa. ”Kun nyt näin pitkän tauon jälkeen tulen uudelleen musiikin kanssa, mulla on ihan samanlainen jännittävä olotila.”

Eini on pitkästä levytystauostaan huolimatta keikkaillut kokoajan ahkerasti. 1980-luvun puoliväliin saakka Eini esitti keikoillaan diskomusiikkia ja diskomaista tanssittavaa iskelmää. Tämän jälkeen tyyli muuttui yhä enemmän iskelmäksi. Esiintymislavoilla uran alkuaikojen hittejä alettiin soittaa uudemman kerran vasta 90-luvun lopulla yleisön toiveesta.

Nyt Eini tietää itsekin, mitä tahtoo. ”Opin nelikymppisenä, että voin olla sellainen kuin olen, eikä mun tarvitse kaikkia miellyttää. Se oli mulle tavallaan voitto naisena. Nyt kun mä oon 50, niin elämä on vielä mahtavampaa.”

Lisää artisteista:Eini Pajumäki

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

EINI olet ihana. Klassinen kaunotar. Suomalaiset naiset saisivat ottaa oppia sinusta. Tyylistäsi. Siitä, kuinka huolehdit ulkonäöstäsi. Keikoillasi on kova meno, ja laulusi ovat rakkaita pitkältä ajalta. Onnea uudelle laulullesi, toivottavasti radiot ottavat soittoon sen.
Nyt fanit toivomaan sitä soittoon radioasemille!

Sami H. Ma 9.5.2011, klo 20.34

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä