Samae Koskisen levyä ei tarvitse kuunnella ylioppilaslakki päässä

Samae Koskisen levyä ei tarvitse kuunnella ylioppilaslakki päässä

Ajankohtaista - To 19.5.2011, klo 14.29 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1305807113592

227
tykkää tästä

Samae Koskinen ei halua toisten lauluja laulella. Miehen tuoreimmalla pitkäsoitolla ”Kuuluuko, kuuntelen” kaikki sävellykset ja sanoitukset ovat muusikon omaa käsialaa, myös levyn tuottamisesta hän vastasi itse. Näin varmistuu se, että oma ääni tulee varmasti kuuluviin ja musiikin takana voi seisoa täysin rinnoin, Koskinen perustelee.

Kuuluuko, kuuntelen –levyllään Samae on kirjoittanut ensimmäistä kertaa tekstinsä kokonaan itse. Miehen aiemmille levyille sanoituksia on kynäillyt muun muassa Kauko Röyhkä. Samae Koskinen ei teksteissään turhia kiemurtele, vaan sanoma on suoraviivaista. ”Halusin kuulostaa omalta itseltäni. Ei tarvitse olla ylioppilaslakki päässä, kun levyä kuuntelee, että mitäköhän tuossakin tää kaveri tarkoittaa, vaan ihan streittinä kerron asioista, jotka mulle merkkaa jotain.”

Samaen lauluissa puhutaan muun muassa itsensä kunnioittamisesta, toisten huomioon ottamisesta ja romanttisesta rakkaudesta. Rakkaus-teema sitoo levyn yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Sanoitukset ovat hyvin henkilökohtaisia Samaelle. ”Yksi kappale kertoo siitä, kun menin naimisiin, itse hääjuhlasta. Mulla on siitä tosi hyvät muistot ja halusin tehdä siitä laulun.”

Samae Koskinen käy sanoituksissaan tietyllä tapaa myös arvokeskustelua. ”On siellä myös tyyppejä, joilla ei mene niin hyvin, pienemmän puolella näissä mun tarinoissa selvästi ollaan”, hän sanoo.

Musiikillinen identiteetti on löytynyt

Samaen mielestä omien tekstien tulkinta on toisten laulujen laulamiseen verrattuna kuin yö ja päivä. ”Mulla ei ole enää mitään jännitystä lähteä esittämään kappaleita, mulla on äärimmäisen itsevarma fiilis. Siis tietää, missä on ja tietää, mitä tekee. Ekalla soololevyllä oli muiden tekemiä tekstejä, enkä mä niille antanut niin paljon painoarvoa kuin näille annan, siinä oli semmoista identiteetin hakua.”

Oman sooloprojektinsa lisäksi Samae Koskinen ehtii syksyllä Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan kanssa kiertämään basistin roolissa. Silti oma ura on tällä hetkellä prioriteetti. ”Mä oon tehnyt jo 12 uutta laulua seuraavaa levyä varten ja yritän sen toteuttaa ensi syksyn aikana. Sitten teen lisää konsertteja ja esitän niitä ihmisille, se on mulle tärkein asia.”

Lisää artisteista:Samae Koskinen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä