Arttu Wiskari laulaa suomalaisia tarinoita Göstan ja Junnun perinnettä jatkaen

Arttu Wiskari laulaa suomalaisia tarinoita Göstan ja Junnun perinnettä jatkaen

Ajankohtaista - Ke 25.5.2011, klo 12.47 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1306318248768

311
tykkää tästä

Viime kesänä Arttu Wiskari –niminen tuntematon kaveri halusi kovasti ajaa mökkitietä. Laulu soi radioissa ja nousi yhdeksi viime kesän hitiksi. Syksyn myötä Arttu sai kunnon levytyssopimuksen ja kesäkuun puolivälissä on tulossa albumi.

Artun intohimo on blues ja hän nousi vuonna 2007 ilmestyneellä levyllään Yhdysvalloissa blueslistan kärkeen. Suomalainen melodiaperinne ja tarinankerronta kuitenkin kiehtoi. Kun vanhat inttikaverukset Arttu Wiskari ja Janne Rintala löysivät toisensa musiikin merkeissä vuosien jälkeen uudelleen, alkoi syntyä musiikkia suomalaiseen makuun. Vei kuitenkin useamman vuoden ennen kuin levy-yhtiöissä kaverukset otettiin tosissaan.

Arttu Wiskarin ja Janne Rintalan yhteistyön ensimmäisiä hedelmiä oli kappale Mökkitie. Biisin menestys vakuutti myös WarnerMusicin pomot ja levytyssopimus syntyi.

Nyt radiosoittoon on tullut teemoiltaan "vähän toiselainen pop-biisi", Alzheimer-vanhuksesta kertova Tuntematon potilas, joka perustuu tositarinaan. - Kuten kaikki muutkin tulevan levyn kappaleet.

Kuuntele Tuntematon potilas YouTubessa

Lisää artisteista:Arttu Wiskari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (6)

Pyydän anteeksi, - mutta jos samalta henkilöltä tulee ketjussa pelkkää negatiivista kommenttia useammastakin artistista, niin helposti tulee mieleen, että nyt kirjoittajaa harmittaa yleisesti kaikki. Mutta yhtä kaikki, pahoitteluni vielä kerran.

airi_yle Ti 16.8.2011, klo 17.24

Toivottavasti airi et enää jatkossa vähättele ihmisten kommentteja kyseenalaistamalla heidän henkistä mielentilaansa.

Anonaama Ti 16.8.2011, klo 17.01

Mukavaa, Anonaama, että oikaisit niin että tyylikin on kohdallaan. - Ja jos tarkkoja ollaan, niin ethän sinä Wiskaria alunperinkään mollannut vaan toimittajan tekemää otsikointia. Toisessa haastattelusssa Arttu itseasiassa lausuu ääneen saman ajatuksen mikä sinullakin on, eli hän ja Janne ovat niin noviiseja, että mestareihin ei paranisi verrata.

Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä, että Göstan perinne kuuluu hyvin selvästi esim. Kaija-biisissä, Junnu taas kaikuu mm. Suihkuverhorengasedustajan taustalla. 

airi_yle Su 14.8.2011, klo 08.01

En ollenkaan, esitin vain oman mielipiteeni. Mutta selvennetään nyt sitten vielä, Gösta on yksi arvostetuimmista suomalaisista musiikintekijöistä, Wiskari ei käsittääkseni sitä vielä ole, joten viittaus näiden kahden biisintekijän välillä ei ole perusteltua.

Anonaama La 13.8.2011, klo 23.46

Anonaama, olet nyt selvästi kovin huonolla tuulella kun käyt samalla istunnolla mollaamassa artistin toisensa jälkeen.

airi_yle Pe 12.8.2011, klo 13.02

Aikamoinen häpäisy Göstaa kohtaa mainita tämä mies samassa lauseessa.

Anonaama To 11.8.2011, klo 15.42

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä