Regina taltioi nuoruuden tunnelmia ja hetkiä indie-kappaleiksi

Regina taltioi nuoruuden tunnelmia ja hetkiä indie-kappaleiksi

Ajankohtaista - Ma 1.8.2011, klo 13.57 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1312198811635

181
tykkää tästä

Elektropop-yhtyeenä tutuksi tullut Regina loikkaa tulevalla pitkäsoitollaan kohti kitaravetoista ilmaisua. Yhtyeen laulaja-sanoittaja Iisa Pykäri kertoo, että bändin edellinen levy paketoi yhden aikakauden ja että uusi lähestymistapa musiikkiin syntyi luontevasti. ”Se oli joku sisäinen kutsumus. Me ollaan alusta asti haluttu tyhjentää pöytä levyjen välissä ja määritellä itsemme uudestaan, mutta nyt tarve oli vielä konkreettisempi.”

Esimakua tulevalta levyltä on saatu ”Jos et sä soita” ja ”Haluan sinut” –sinkuista. Yhtyeen soundi on muuttunut bändivetoisempaan indiepop-suuntaan. ”Kyllähän se on ihan indiepoppia, mutta vaikutteita on aika paljon menneiltä vuosikymmeniltä noissa soundeissa, että ei olla haluttu tehdä 2000-luvun indietä tai 2010-luvun soundimaailmaa”, Pykäri kertoo.

Vaikka bändin nimi ja kokoonpano säilyy samana, uudet kappaleet ovat Pykärin mukaan tietyllä tapaa muotoilleet uuden yhtyeen. ”Edellisellä Puutarhatrilogia-levyllä me tultiin niin vahvasti yhden tien päähän, että me tiedostettiin, että tästä suunta lähtee johonkin ihan muualle. Jonkun aikaa annettiin muhia ajatusta siitä, mitä me halutaan tehdä seuraavaksi ja sitten tää vaan tuli ulos, että se seuraava soundimaailma on tätä.”

Levyllinen nuoruusnostalgiaa

Syksyllä ilmestyvälle ”Soita mulle” –nimiselle pitkäsoitolleen Regina halusi tallentaa hetken tunnelmia.  ”Mä oon käyttänyt tämmöistä hirvitysilmaisua, että niissä kappaleissa on semmoinen instant-fiilis tallennettu ja se oikeestaan leimaa tätä koko levyä, että on taltioitu tosi tiivistetyssä muodossa tunnelmia ja hetkiä”, Iisa Pykäri kuvailee yhtyeen neljättä albumia.

Levyn kappaleet ovat bändin jäsenille myös muistoja menneistä. ”Siellä on tosi vahvasti semmoista nuoruusnostalgiaa; vapaa-aika, auringonpaiste, kesä, nukkuminen. Kaikkea tällaista ihanaa, minkä arvon ehkä näin vanhemmiten alkaa ihan erityisesti erottaa”, Pykäri toteaa.

Tulevan levyn kappaleiden kirjoitusprosessi oli intensiivinen ja lyhyt. Iisa Pykäri uskoo, että hetken tunnelma olisi kadotettu, jos biisejä olisi viilattu liian pitkään. Tällä kertaa sävellykset syntyivät ennen sanoja, päinvastoin kuin aiemmin. ”Se on tosi mielenkiintoista sanoittajalle, koska se on aivan eri laji, täytyy pelata aivan eri keinoilla. Se on ollut mulle itselleni tosi antoisaa ja kehittävää. Omasta näkökulmastani ero on hyvinkin radikaali ja se kyllä kuuluu siinä lopputuloksessa, sanoituksetkin ovat tosi paljon ytimekkäämpiä.”

Uudet biisit soivat keikoilla

Regina on tehnyt kesän aikana muutamia festarikeikkoja ja uusia kappaleita on soitettu yleisön edessä. Uudet sinkkubiisit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja live-yleisölle on soitettu myös muita lauluja tulevalta levyltä. ”On aina tavallaan pieni riski keikalla soittaa kappaleita, joita kukaan ei voi vielä kuulla missään, mutta me ollaan haluttu testata niitä ja soittaa niitä ja muutenkin jotenkin luoda nahkaamme”, Pykäri perustelee.

Toistaiseksi Reginan keikoilla on käynyt pitkälti bändin vanhoja faneja, mutta Iisa Pykäri uskoo, että uusien kappaleiden mukana tulee myös uusia kuulijoita. Yleisöpohja selviää syksyn kiertueella. ”Nyt eletään tosi jännittäviä aikoja, koska tietysti bändiäkin kiinnostaa hirveästi, että minkälaista porukkaa sinne sitten tulee. Toivottavasti vanhoja ja uusia kuulijoita”, Pykäri tuumaa.

Lisää artisteista:Regina

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä