Kuunkuiskaajat: Kuunkuiskaajat

Kuunkuiskaajat: Kuunkuiskaajat

Levyarviot - Ke 3.2.2010, klo 08.33 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

649
tykkää tästä

Kuunkuiskaajat: KuunkuiskaajatKuunkuiskaajat: KuunkuiskaajatSuomen edustaja vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuissa on Kuunkuiskaajat. Susan Aho ja Johanna Virtanen ovat esiintyneet yhdessä vuosia Värttinä –yhtyeen riveissä. Kansainvälistä kokemusta on karttunut muun muassa suurmusikaalista, jota esitettiin Torontossa ja Lontoossa. Musikaali perustui J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta –kirjoihin. Värttinä vastasi musiikista yhdessä Oscar –palkitun säveltäjän A. R. Rahmanin kanssa.

Alkukarsintojen aikana lehdistö nosti esiin järjestelmällisesti Eläkeläisten tekemät ulkomaan keikat, mutta jättivät vähemmälle huomiolle Ahon ja Virtasen tekemiset. Kaikki kunnia Eläkeläisille, mutta saksalaisen pubin nurkkapöydällä ja Lontoon Theatre Royal Drury Lanella on vissi ero.

 

Reikähousupelimannit

Kuunkuiskaajien musiikkia voisi kutsua nykykansanmusiikiksi (mitä ikinä se onkaan). Pelimanniperinne korostuu sovituksissa. Tom Nyman, Tommi Viksten ja Kuunkuiskaaja-duo ovat sovittaneet Timo Kiiskisen laulut milloin pseudokansansäveliksi, milloin mustalaismusiikiksi.

Perusbändi Nyman, Viksten ja Petri Hakala ovat pitkän linjan muusikoita ja on vaikea kuvitella parempaa ryhmää Kuunkuiskaajien taustalle. Heidän taitonsa akustisen musiikin soittamisessa ovat Suomen huippuluokkaa.

Valitettavasti Timo Kiiskisen kappaleita vaivaa ajoittain sarjatyön maku. Varsinkin sanoitukset kuulostavat paikoin – Kiiskistä lainaten – sanahelinältä. Kiiskinen kirjoittaa abstraktisia tekstejä ja kuorruttaa niitä esimerkiksi sanoilla ”hääkellot” tai ”taivaanrinne”, jolloin ainakin minä tipun ”ruutuliinan” satulasta.

Mutta pulinat pois. Kuunkuiskaajat on raikas ilmestys katajaisessa maassamme. He ovat ammattilaisia, jotka tulevat esittämään edustuskappaleensa varmoin ottein Oslossa.  Kotisohvilla ”Työlki ellää” –kappaleeseen voi yhtyä laulamalla päälle vaikka vanhoja Hortto Kaalon hittejä.

Lisää artisteista:Kuunkuiskaajat

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Meni monta vuotta ennen kuin Suomeen saatiin reilujen likkojen raikas duo. Se ammentaa musansa ainekset kansanmusiikista, iloista ja suruista, elämästä.
"Ulkomaisten" virtausten apinointi on turhaa. Suomalaisuudessa on yllin kyllin ammennettavaa. Yleisinhimillinen sanoma tavoittaa ihmiset kaikkialla.

Hyvä Kuiskaajat! Menkää raikkaasti omalla linjallanne! Englanninkielisiä muka kansainvälisiä bändejä on satojatuhansia. Kaikki samanlaisia. Kuiskaajat ovat pirtsakka poikkeus valtavirrasta; tehkää biiseja suomeksi, ja toki parhaita niistä voi kääntää sitten tarvittaessa muille kielille, vaikkapa kiinaksi. Maailmaan mahtuu iloista kokeilua ja vinhoja vibroja.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 11.23

Hesarissa Pirkko Kotirinnan arvio http://www.hs.fi/kulttuuri/levyt/artikkeli/Aho+Susan+Kuunkuiskaajat/HS20100207SI1KU04yyq

Anonyymi Su 7.2.2010, klo 18.52

Tytöt on aivan ihania,parhaat mahdolliset edustajat Osloon ! Hauska kappale joka tempaa mukaansa,toivotaan että hyvä sijoitus tulee !

Anonyymi To 4.2.2010, klo 22.34

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä