"Aivan loistavia keikkoja, ihania ihmisiä!"

"Aivan loistavia keikkoja, ihania ihmisiä!"

Tangomarkkinat - Ti 15.9.2009, klo 13.09

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
2343
tykkää tästä

Amadeus nähdään Tartu Mikkiin -ohjelmassa Kakkosella perjantaina 16.10. yhdessä Kaija Lustilan, Arja Korisevan ja Risto Nevalan kanssa.

> Tartu Mikkiin -ohjelman kotisivut

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (327)

Live esiintyminen on eri kun hauhoitus? voit unohtaa sanat et pysy rytmissä jne.siinä on oma jännityksensä on niitä sattunut kokeneillekin! ei muuta kun sinitaivasta kuuntelemaan ja katselemaan! kommentoidaan sitten lisää!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 10.54

Kysymys ei ole "nuorempien neuvoista vanhemmille". Kysymys on Amadeuksen saamasta lahjasta, jota ei kaikilla ole ja jota ei voi häneltä lainata eikä viedä. Siinä on hänen suuri vahvuutensa ja tulee aina olemaan.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 10.48

Eiköhän "konkareita" ole elämä jo opettanut!!! jos olet vuosia tehnyt samaa työtä niin eiköhän hommat ole hanskassa! tuskin siihen nuorempien neuvoja enää tarvitaan

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 10.32

Tottakai Amadeuksella on opittavaa vanhoilta konkareilta monessakin mielessä, sehän on selvä. Itsestäänselvää on , että sama pätee myös toisin päin. Sepä taitaa olla vaan helpommin sanottu kuin tehty. Ei noita Amadeuksen plussapuolia niinvain opita, sehän tässä on se homman ydin. Kyllä hän tangomaailmaan enemmän kuin tervetullut!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 09.25

Amadeuksen huippumusikaalisuus on kyllä faktahomma, sitä ei käy kenelläkään kiistäminen. En ymmärrä tuon edellisen kommentin negatiivista sävyä suhteessa "Sinitaivas"/Amadeus, ikäänkuin yhden kohdalle toivottaisiin epäonnistumista. Eipä sille mitään voida, jos tämä "Sydäntenkuningas" on valloittanut meidät harvinaislaatuisella tavalla. Miten ihana asia, että hänet löydettiin, siitä täytyy olla nöyrästi kiitollinen.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 09.12

Joku kirjoitti että Risto ja Kaija ei pääse Ampulle edes kyytipojaksi????....oiskohan toisin päin!!!nyt kun "konkareiden" mukana pääsee kiertämään on osaamista ja kokemusta tarjolla ja ainahan jotain voi oppia!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 09.02

Joopa joo...fanien mielestä muut ei mittään ..."sinitaivaassa" nähdään kuka mitäkin osaa!!sekin on paljon siitä kiinni mitä kukin saa laulettavaksi! jos suvussa on musikaallisuutta ei se aina todista että "pojasta polvi parempi"

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 08.36

Anteeksi, korjaus edelliseen kommenttiin. Sanojen adjektiivit ja kuvaamaan välistä jäi pois sanat: köykäisinä ja riittämättöminä.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 22.31

Kommentin 15:33 kirjoittaja kiittää ja kumartaa vielä nöyremmin "taudinmäärittelijää" terävästä huomiostasi "sanavalintaani" koskien. Sitaatit ovat paikallaan, koska kyse ei todellakaan ollut valinnasta, ei uskalluksesta, eikä edes halusta. Kyseessä oli puhtaasti spontaani ja maaginenkin sanavalinta, joka vain tuli kuin itsekseen "paperille". Niin että nyt, sinä "taudinmäärittelijä" , voit olla megaylpeä panoksestasi äidinkielemme uudistustyöhön. Amadeaalinen on pesiytynyt uutena tulokkaana käytännön kieleemme. Olen itsekin pohtivana persoonana analysoinut asiaa. Ajatustyön lopputulema on tämä: Amadeuksen aikaansaama tunnetila oli jotakin niin uutta, suurta ja ennenkokematonta, että alitajuntani poissulki kaikki tutut ja kuluneet adjektiivit kuvaamaan tätä megahurmosta. Älä kuitenkaan ylpisty, hyvä "taudinmäärittelijä", vaan lupaa auttaa jatkossakin meitä kaikista raihnaisimpia, että saisimme julki näitä tunnetilojamme ymmärrettävässä muodossa.
Asiasta toiseen! Todellakaan en tarkoittanut aliarvioida muita laulajia tuossa kommentissani. Mielestäni musiikillisessa mielessä heitä voi arvioida reilusti. Olen sitä mieltä, että jos tällaisiin kisoihin (esim. Tangomarkkinat) osallistuu, niin silloin kyllä asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle. Johan siellä tuomaritkin asettavat heidät paremmuusjärjestykseen. Sydämellä AL-megahurmioitunut

Anonyymi To 8.10.2009, klo 22.25

Korjaukseni: Siltsusta vielä, että hänenkin L-kirjaimensa on tietenkin konsonantti, eikä vokaali. Sori!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 20.36

Kyllä aat ja ällät jo lisätty tauteihin! Kaikkea tämä teettääkin, mutta ihan kivaa silti on, vaikka miltä kantilta katsoisi.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.38

"Taudinmäärittelijä" kiittää nöyrästi kommentoijaa 15.33 huomiosta, että halusit/uskalsit käyttää keksimääni uutta adjektiivia "amadeaali(nen)". Koska se on mielestäni aiheeseen sopiva ja erittäin kuvaava, uskallan olla siitä itse hyvin ylpeä. Jatkan sanojenvääntelyä jatkossakin kaikilla nimimerkeillä tai ilman, mutta en välttämättä itseni takia tai tukiryhmäläisten iloksi/harmiksi, vaan pääasiassa superihanan Amadeuksemme aiheuttaman amadeaalisen megahurmiotilan vallassa.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.33

Kyllä Amadeus on aivan ehdottoman Ainutlaatuinen Laululintu. Elämäni aikana olen ihaillut monia hyviä laulajia ja musiikintekijöitä, mutta tällaista tunnetta ei ole heidän kenenkään kohdalla tullut. Amadeuksessa täytyy olla jotain elämää suurempaa voimaa, ei se muulla selity. Terveisin "Jo AL-etuliitteen kaikkiin diagnooseihinsa lisännyt + nykyinen AL-tauti ihanana lisänä"

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.19

Vielä sivupoluille hetkeksi. Sillanpään valloittavuus perustuu siihen, että hän oli aikoinaan ensimmäinen artisti pitkästä aikaa (heti en muista muita, joka osasi ottaa yleisönsä lumoavasti ja leikkisästikin. Lauluääni on hyvä, mutta mielestäni jotenkin "kevyt", vaikka heviä ei olekaan tarkoitus vetää. Tätä mielipidettäni/faktaa en totisesti halua siirrettävän Siltsu-sivuille, kiitos, heh heh!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.13

Hyvänen aika,kyllähän me kaikki Kaijaa arvostamme,ei tässä siitä ole kysymys,vaan siitä tosiasiasta,että Amadeus on laulajana ja esiityjänä muutenkin aivan omaa luokkaansa.
Onhan kaikki entiset kuninkaalliset voittonsa ansainneet,olleet hyviä ja on edelleenkin,kyllä heitä kaikkia tarvitaan,Amadeuskaan ei voi olla,kuin yhdessä paikassa kerrallaan.
Mutta siinä en anna periksi,etteikö Amadeus olisi parhain tähänastisista.
Se on sitten tosiasia.
Amadeus on UPEIN kaikilla mittapuilla mitattuna.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.12

Sinulle 12.25 sanoisin, että Jarilla on todellakin liian pehmeä L-kirjain, ei siitä mihinkään pääse ja sen kuulee jokainen. On ihan sama, mistä se on tullut, kun se on. Tottakai se on peräisin ruotsalaisuudesta, samoin kuin esim. Korisevankin puheessa, ei niinkään laulussa, hiukan pehmeä L-kirjain keski-suomalaisuudesta. Sanoin, että Jari ei ole erinomainen laulaja, mutta hyvä laulajahan hän on. Suomenkielen taitoon et ottanut kantaa, vain siihen yhden vokaalin ääntämiseen. Englantihan sujuu hyvin. Varsinaisesta aiheesta vielä yksi asia. Kuunnelkaapa, kuinka kauniisti ja voimakkaan pehmeästi Amadeus ääntää D-kirjaimen, ihan ainutlaatuista. Kirjainten lausumiset ovat tärkeitä etenkin esiintymisammateissa je etenkin lauluhommissa, eikö vain?!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 15.14

Assosiaatiotehtävässä, jossa pitäisi nopeasti sanoa kaksi sanaa, mitkä tulee ensimmäiseksi mieleen Amadeuksesta, olisivat "sydän" ja "tunne". Hän on sydänjuuriaan myöten musikaalinen ja aina koko sydämellään mukana tulkinnoissaan. Sydän tuntuu muutenkin olevan paikallaan ja hän onkin oikea Sydäntenkuningas ja Sydänkäpysemme. Sydämellisyyden lisäksi ihana herkkyys ja aito tunteellisuus tulee hyvin esiin sekä laulamisessa että eri haastatteluissa.

Seuraavaksi voisimme lanseerata maailmalle ne Amadeuksen itsensä sanomat lausahdukset "Sydämen mukaan mennään" ja "Tunteella mennään". Nuo sopivat elämänfilosofiaksi kaikille! Kiitos, Amadeus, olet asettunut sydämiimme iäksi ja olet saanut kansakunnan tunnekanavat auki. Kiitos!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 14.54

Minä ainakin arvostan Kaijaa myös,hän tuurasi Amadeusta sairasloman aikana.Kaijan arvostaminen ei ole Amadeukselta pois.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 14.39

Kyllä näin on näreet! Olihan se Amadeuksen "Onnemme kyyneleet" siellä tangamarkkinoilla(kin) sananmukaisesti MUSIIKKIA korville ja suurta ILOA silmille ja sielulle, mikä mahtava lopetus kisalle. Siinä kyllä mieli liiteli Amadeaalisessa hurmoksessa. Ei se kyllä Sillanpää (kuten ei Kaijakaan) pärjää Ampulle, ei alkuunkaan. Yhdyn täysin edellä olevan (to 10:03) kommentoijan mielipiteeseen hänestä. No, tässäpä taas yhden Ampun ikihyviksi valloittaneen ihailijan näkemys vertailussa Amadeus/ Siltsu/Kaija. Sallittakoon tämä vertailu minultakin tämän kerran!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 14.33

Kaija ja Risto eivät pääse Amadeukselle edes kyytipojiksi,näin on näreet..Katsoin tässä äskettäin Kaijan laulaman Onnemme kyyneleet ja heti perään Amadeuksen esityksen......Olipa valtava ero,kyllä tuo Amadeuksen esitys oli loistava,ei voi puhua samana vuonnakaan heistä.
Mutta älkää nyt ihmeessä Amadeukselle siitä vihoitelko,ei ole hänen syynsä,että on saanut synnyinlahjakseen moiset taidot.
Vielä sanon,että on tämä Ludbergin suku mahtavaa sukua,musiikillista taituruutta on tässä suvussa todella runsaasti.
Että paljon vain onnitteluja koko Ludbergin suvulle,kun teidän suvusta putkahti esiin vielä tämä iki-ihana AMADEUS.
Ja mitä vielä tuleekaan,suku sen kuin vain jatkuu toivottavasti.
Niille tietysti kans sanoisin,jotka ei Amadeuksesta tykkää(kuinka muuten sellaisiakin voi olla),että pysykää niiden sivuilla,joista pidätte,en ainakaan itse mene niille sivuille rähisemään,saahan sitä jokainen kehua vapaasti sitä kenestä pitää.
Mehän olemme jokainen omasta mielestämme oikeassa.
Amadeus on kuitenkin ihanin ihminen maanpäällä,antakaamme hänelle esiintymisrauha ym,ei HÄN ole minkään riidan osapuoli.
PS vaikka tässä Lundbergin sukua kehunkin,olen itse valkolainen,arvostan romaneissa heidän musiikillista osaamistaan ja sitä,että heidän esityksissään tulee tunne paremmin ja luontevammin esiin.
Amadeuksella eritoten laulu irtoaa helposti,ei ole väkisin vääntämistä ja tunnetta,tunnetta ja taas tunnetta,sitä on niin,että hän saa kuuntelijankin lumovoimansa valtaan.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 12.54

Laskin, että on vielä yli kolmekymmnentä päivää ! minun Sinitaivas konserttiin. Sitten on vuoro Onnen kyynelten ja Pyyhi tuuli kyyneleet tunteitten vuoristorataan.
Ethän ihmettele Amadeus jos lentosuukkoja lentää lavalle.
Siihen saakka mennään Syvän meren kautta Itämaisen rakkauden Hurmioon !!!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 12.11

Saas nähdä kokemus vastaan nuoruus!?! onhan siellä Kaija ja Ristokin livenähän se todellinen osaaminen tulee esille!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 11.33

"ällä ja "ärrä"Jarihan on suurimman osan asunut Ruotsissa joten kyllä hänellä Suomen kieli alkaa olla hallinnassa! kirjoitit myös että Jari on esiintyjä ei mikään erinomainen laulaja???? en kyllä yhdy tuohon väitteeseen!!!!! hän on kielitaitoinen ja erinomainen laulaja johon harva pystyy! jossain oli kirjoitus että ei ulkonäkö riitä pitää myös osata laulaa...kuunnelkaa M.A Nummista hän on elättänyt itsensä laulamisella joten se siitä äänestä!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 11.25

Joo,ja tuskin malttaa odottaa,mitä uusi ja vanha stara, Amadeus ja Umberto saavat aikaan Sinitaivaskiertueella konserttiolosuhteissa. Kait me mennään porukalla paikalle,ettei tämä mene vain suunsoitoksi?

tykästynyt To 8.10.2009, klo 10.43

TV 2 paras kanava! Mahtavaa että nyt saadaan nähdä Tangomarkkinat 25 vuotta edellisvuosien kuninkaallisia kiitos siitä :) se on hyvä että kesäillanvalssissa saadaan nähdä ja kuulla monipuolista tarjontaa sillä suomestahan löytyy hyviä laulajia pilvin pimein! jatkakaa samaan malliin voisitte lähettää myös vanhoja konsertteja uusintana!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 10.29

Kesäillanvalssissa esitysten lisäksi Amadeus oli haastatteluissa kerta kaikkiaan komeimmillaan ja niin hyväsydäminen ja sympaattinen AINA! Kyllä meitä hemmotellaan enemmän kuin olisimme ikinä osanneet pyytää tai odottaa! Kiitos Amadeus!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 10.28

Minä en koskaan suostuisi alentumaan siihen, että menisin eri artistien fanisivuilla mollaamaan ja kertomaan, että en ole sinun fanisi. Tuo filosofia on vielä tutkimatta! Hyvää ja parempaa mieltä kaikille!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 10.25

"Taudinmäärittelijä" puuttuu taas asioihin sivupersoonalausuntojensa lisäksi. Uuden ystäväisemme Anssin tangokaapista esiintulon takia joudumme nyt muuttamaan ikivanhan biisin (esittäjää en muista) sanoista "Anssi-kulta, tanssi rock and roll" iloiseksi huudahdukseksi "Anssi-kulta, tanssi tango" ...tai jotain. Samalla ko. kappaleen riimitys, rytmi, koko melodiakulku ja sovitus menevät ihan uusiksi.

Historian päivitys on muutenkin enemmän kuin tarpeen. Sanonta "Nähdä Rooma/Pariisi ja kuolla" piti jo aiemmin muuttaa enemmän nykypäivää vastaavaksi. Koska Pikku Ampukkaisemme kaikessa taituruudessaan on kerrassaan upea ja rakastettava olento, huudahdamme ja huokailemme täst´edes "Nähdä Amadeus ja kuolla" niin kauan kuin meissä vain henki pihisee.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 10.19

olishan kyseisen ohjelman voinut nauhoittaa!kyllä KAIKKI kesäillan valssit vois lähettää uusintana ei ainosataan YHTÄ? Ei kaikki ole Amppu faneja!!!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 10.07

Pyyhi tuuli kyyneleet- on laulujen laulu. Toivon, että se ainakin on tulevalla levyllä!

laihialainen To 8.10.2009, klo 10.04

Uusimmat

Seinäjoen Tangomarkkinat 2012

Uudet säännöt
 

Kilpailun kulku

NETTIÄÄNESTYS
• 2.4.-2.5. nettiäänestys (äänestyksen lopullinen tulos löytyy täältä)

SEMIFINAALI - TURKU
• Semifinaalin karsinta to 17.5.2012, Galax Ravintolamaailma (nettilähetys)
• Semifinaali la 16.6.2012, Tapahtumakeskus Logomo

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella ke-su 11. - 15.7.2012
• 12.7. Finaalin karsinta
• 14.7. Finaali

 Tarkat tiedot kilpailun kulusta löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.

Tangomarkkinat Ylen kanavilla

Semifinaali la 16.6. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lavalauantai (Mervi Koponen) la 7.7. Radio Suomi

Tangoteemailta su 8.7. klo 18-21. Suora lähetys Radio Suomi

Tangolähetyksiä Radio Pohjanmaa, Radio Suomi to 12.7.-la 14.7.
- tunnelmia tangokadulta, Puhelinlangat laulaa pe, Tangoyö pe-la välisenä yönä

Finaalin karsinta to 12.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Finaali la 14.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lisää Tangomarkkinoista

Keskustele Tangomarkkinoista

 

Tangotunnelmia

Tunnelmia Semifinaalin kameraharjoituksista Turussa 10.6.2011

Semifinaalin naistangokilpailijat haastattelussa

Semifinaalin miestangokilpailijat haastattelussa

Satumaa Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä