"Aivan loistavia keikkoja, ihania ihmisiä!"

"Aivan loistavia keikkoja, ihania ihmisiä!"

Tangomarkkinat - Ti 15.9.2009, klo 13.09

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
2343
tykkää tästä

Amadeus nähdään Tartu Mikkiin -ohjelmassa Kakkosella perjantaina 16.10. yhdessä Kaija Lustilan, Arja Korisevan ja Risto Nevalan kanssa.

> Tartu Mikkiin -ohjelman kotisivut

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (327)

Tuohon sinitaivas konserttiin liittyen täytyy vielä sanoa,ettei joku sanojen unohtelu vaikuta yhtikäsmittään.
Vaan kun laulaja on sellainen,kun tämä meidän Amadeus,niin totta hemmetissä häneen kaikkien mielenkiinto kohdistuu,sehän on sitten päivänselvää.
Ja vielä sekin on otettava huomioon,että tämä meidän kunkkumme on semmoinen vekkuli,että keksii kyllä vaikka uudet sanat unohtuneiden tilalle.
Kuka sen muuten on keksinyt,että joku moka muuten juuri Amadeukselle sattuis,ei sitten sinne päinkään.
Amadeus on muuten tilanteiden herra,olen sen jo huomannut,ja ennenkaikkea kaikki katseet kohdistuu häneen.
Ja jos joku ei tiedä miksi,niin täytyy suuresti ihmetellä,sellaisessa tapauksessa täytyy olla kuulossa ja näössä jotai pahasti vialla.
Vahinko kun tätä kiertuetta ei näytetä töllössä,ennevanhaan tämä tuli kaiken kansan ihailtavaksi,nyt sen ennenkaikkea pitäis tulla,kun olis niin paljon silmänruokaa tarjolla.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonyymi Ti 13.10.2009, klo 19.32

Tosi se on ,että Ampun esiinmarssin vai pitäsikös sanoa -tanssin jälkeen olemme rikastuneet monella eri tavalla. Toivon sydämestäni, että tämä "painava kultakimpale" kokee ja tulisi aina kokemaankin myös itse samoin. Tähän toiveeseeni liittyy tietysti myös taloudellinen menestys, hän on sen työllään ansainnut.Terveisin Amadeuksen ihailija ikuisesti

Anonyymi Ti 13.10.2009, klo 10.19

Amadeuksella on tuo päännyökyttely aivan ihana tapa. Tuo ominaisuus on enemmänkin hiukan naisellinen piirre ja on hyvä, että miehisessä miehessäkin on feminiinisyyttä sen verran. Amadeuksen nyökyttely ei siis ole mitään tahdottomuutta tai alistuneisuutta, vaan se päättäväistä, avointa ja sydämellistä sekä toiset huomioon ottavaa. Näin juuri pitää ollakin. Ole oma Ihana Itsesi edelleenkin!

Anonyymi Ma 12.10.2009, klo 10.20

Kommentoijalle 16:15! Minun mieleeni tuli hakematta valovirta, jos puhutaan sähköjutuista. Amadeus on niin ihanan valovoimainen!

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 17.03

Minun mielestäni Amadeuksen persoonassa on kaikista ihaninta juuri tuo avoimmuus ja säteilevä valoisuus. Se synnyttää hurmaavalla tavalla vuorovaikutuksen yleisön kanssa. Se on oikein käsinkosketeltavissa, vaikka vain tv:kin välityksellä.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 16.12

Aavistin kyllä "taudinmäärittelijän" ammatin. Niin monia vihjeitä on tullut pitkin matkaa.
Annetaan kaikkien kukkien kukkia, kuitenkin eksymättä itse Lähteestämme.
Tsemppiä Sinulle Amadeus ja Mariella.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 15.16

Kuinka vetoava hän onkaan vetäessään kruunu kauniilla kutreillaan Onnemme kyyneleet-kappaleen ja yrittäessään pidätellä omia onnen kyyneleitään ja nauruaan, koska on niin äärettömän onnellinen sillä hetkellä! Energian lisäksi vetäisin vielä sähkön "kuvioihin", sillä sähköä oli tosiaankin ilmassa joka kerran, kun hän pomppasi lavalle Tangomarkkinoilla. Varsinkin Pyyhi tuuli kyyneleet-kappaleen aikana tuntui siltä kuin olisin roikkunut korkeajännitejohdossa!

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 15.15

Olipas lyhyt ja ytimekäs kommentti,olen todella edellisen kanssa samaa mieltä,kyllä tuo meidän ihana Amadeus saa paljon hyvää aikaan.
Uskonpa vielä niinkin,että suomalaisten elinikä tulee nousemaan,100 v. ylittäneitä nuorekkaita "vanhuksia"on pilvin pimein.
Koettakaa tekin jotka ette ole vielä Amadeukseen hurahtaneita,tutustua tähän meidän idoliin paremmin,se tietää teillekkin terveenpää ja pidempää elämää,ja ennenkaikkea viihdettä silmille ja korville !!!!!!!!

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 15.14

Amadeuksen myötä ovat velatkin muuttuneet saataviksi! Terv. Ainakin henkisesti rikastunut iki-fani

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 14.33

Tautinen olo ainakin on, mutta mikähän muu se voisi olla kuin tuo "tauti". Jotkut suuremmat voimat on kyllä liikkeellä, ja jonkin sortin mafia on soluttautunut kuningaskuntaamme. Kyllä auringot ja energiat ovat ihan selvästi liikkeellä. Itse Amadeuksen aura on kyllä tavallista ihmistä suurempaa luokkaa!

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 10.41

Arvatkaa, miksi tämä sivu on niin suosittu? No kun Amppu on tässä livenä äänessä ja aivan nenämme edessä. Valtakunnan komein nenävärkki tuo Ampun nenä kyllä onkin, oikein mallikas! Kasvojen luusto on moitteeton ja erittäin upeasti muotoutunut. Iho hehkuu ja silmät ovat niin kauniit, hiukset ja kulmakarvat +++. Kaikki on ulkonäössäkin kohdallaan! Upea pakkaus ulkoisesti ja sisäisesti! Sinua on todella ilo katsella ja kuunnella.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 00.06

"Taudinmäärittelijä" esittää oman näkökantansa tauti -sanan käyttöstään tässä tilanteessa ja tässä tapauksessa. Itse ihan harkittuanikin valitsin ko. sanan vanhasta sanonnasta "iskee kuin tauti", vaikka se tuli välittömästikin mieleeni jo "luonnostaan". Tässä "taudin" merkitys on positiivinen ja kuvaa pelkästään myönteistä ruumiin-, sielun- tai mielentilaa, ei siis mitään vajetta, puutetta eikä muutakaan huonontuneen terveydentilan kokemista tai mitään pahaa.

Samoin "iskeminen" on tässä lausahduksessa ainoastaan myönteistä iskemistä, tulemista, tarttumista, menemistä ihon alle, ihmisen kokonaan haltuunottamista hyvässä mielessä tai jonkin hyvän terveydentilan tai tunnetilan saamista itselleen, siis pelkästään hyviä terveysvaikutuksia. Kun sitä laajasti tai mielestäni ihan tavallisestikin ajattelee, niin tauti -sanalla ei muutenkaan ole pelkästään kielteinen merkitys, toisin kuin ehkä sairaus -sanalla, vaikka sitäkin voidaan käyttää myös myönteisessä tarkoituksessa yhtä leikkisästi. Ehkä psyk. sh:na (ohoh, paljastus!) käyttelen sanoja ja sairausnimikkeitä "liian lennokkaasti", mutta silti kohtuuden rajoissa (joku voi lukea: hyvän maun rajamaila) ja asiallisestikin.

Pysyn edelleen vakaasti kannassani tässä sananvalinnassa ja kannan osaltani myös vastuun siitä. Keventääkseni puolustuspuhettani ja selvittääkseni lisää totean, että "tauti" sananakin kansan suussa sisältää jo itsessään pilkahduksen huumoria, eikö vain, ja sen vuoksi sitä voidaan käyttää melkein mihin tarkoitukseen vaan kuvaamaan voimakkaasti koettua tilaa ihmisessä. Vaikka AL-tautimme on harvinaisen vakavaa sorttia, niin kaikki oireemme ovat harvinaisen myönteisiä. Se mielestäni antaa oikeuden käyttää juuri sanaa "tauti", koska se todistaa oireilun vakavuuden ja sen, että meidät AL-tautiset otetaan tosissaan nykyisessä kuningaskunnassamme. Kaikki kunnia vanhoille sanonnoille, nykyiselle uudistuneelle ajattelullemme ja leikkimielisyydellemme! Pohdiskelut jatkuu, olkaatten hyvät! Kiitos, Amadeus, että saamme pohdiskella kaikenlaisia olemassaolostasi kumpuavia asioita! Toivon, että osaat olla otettu näistä reagoinneistamme!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 17.52

Olen miettinyt Amadeusta ja " tautia". Miten ne sopivat toisiinsa? Heitänkin pallon täältä mietintämyssystä. Olisiko joku positiivisempi sana parempi? Tauti vie voimat ja sillä on jo sanana negatiivinen lataus. Tartunta tuo mieleen kartettavia asioita. Taudinkantaja vielä pahempi.

Aurinkoenergia on kuin Amadeus....jotakin siihen suuntaan. ! ? Energia voisi olla yksi vaihtoehto.
Kun menen konserttiin lataan "akkuni" posiitivisella energialla ja jaksan taas. Siitä hyvä ei tarvita johtoja, energiakenttä on niin voimakas, ja sitä riittää. Se on luonnonvara, alati uusiutuva.
terveisin,
kyselevä fani.

Anonyymi La 10.10.2009, klo 14.18

Äidinkielemme AL-uudissanatyöryhmä tiedottaa ja muistuttaa vielä, että "amadeaali" tulee sanoista Amadeus ja ideaali. Normaali tilanteessa sitä käytetään pienellä alkukirjaimella kirjoitettuna. Koska "taudinaiheuttajan" kanssa mikään ei ole enää ollut normaalin rajoissa aikoihin, työryhmä antaa tästä painavasta syystä sittenkin luvan sanan kirjoittamiseen kunkin haluamalla tavalla. Esim. kun puhumme Amadeaali(se)sta Tilanteesta, voimme jo tottuneesti kirjoittaa molemmat isolla tietenkin, koska näin Arvoisa ja Kunniallinen Tilanne sen vaatii ilman kyseenalaistamista.

AL-uudissanatyöryhmä luopuu jatkossa ystävälllisestä väliopastuksestaan ko. adjektiivin kirjoittamisesta ja toivoo vain, että sanankäyttö leviää kaikin mahdollisin ja multikirjavin kirjoitustavoin laajaan ja kovaan käyttöön. AmAdEaAlIsUsS kunniaan kaikissa kirjoitusmuodoissaan!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 12.44

Kommentoija 19:11 kiittä "taudinmäärittelijää" jälleen. Korjailenpa minäkin vielä tässä "amadeaalisessa kompuroinnissa" tekemiäni virheitä. Amadeaali on adjektiivi, joka kuitenkin kuuluu kirjoittaa pienellä, vaikka se tähän meidän Amadeus Suureemme liittyykin. No nyt helpotti huomattavasti. Marssikaamme sydämen mukaan, amadeaalisin ajatuksin eteenpäin!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 09.18

Hienoa että sinitaivas konsertissa nähdään/kuullaan useamman vuosikymmenen solisteja olishan niitä voinut olla enemmänkin mukana! ei muuta kuin nauttimaan hyvästä tanssimusiikista!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 09.17

Kiitos kommentoijalle 19.11 asiallisesta huomautuksesta "törkeästä" asiavirheestäni. Niitä "tilanteita" miettiessäni tunsin jo lievää matkaväsymystä ja marssimurtumia tällä amadeaalisella musiikinpolulla ja siksi kompastuinkin omaan näppäryyteeni. En ehkä sittenkään ole Eino Leino tai Eppu Normaali (lue: Pantse Syrjä) "riimittelyissäni", koska hienoista sananväännöistä huolimatta asian sisältö muuttui ja vääristi koko todellisuuden karmaisevalla tavalla. Tottakai amadeaalisuus on käsinkosketeltavana elementtinä koko ajan läsnä joka solussa ja sekunnissa myös minulla. Mikään ei voi muuttaa sitä tosiasiaa. Muuten - lähempi ja varsinainen kosketustartunta on minullakin vielä saamatta, mutta se korjaantuu nyt kuukauden sisällä x 2. Tavallisista sairauksista poiketen itämisaikakin on alkanut jo kauan ennen varsinaista tartunnan saamista. Amadeaalista sekin, kuinkas muuten!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 22.34

Kiitos Amadeus, että olet rehellisesi oma itsesi!!!! Toivottavasti me kuuntelijatkin sen vähitellen ymmärrämme ja lopetamme vertailemisesi toisiin artisteihin. "Matador" kertoo, että olet erinomainen. Odotan tammikuuta ja uutta levyäsi, jossa saan nauttia monipuolisuudestasi!!!!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 19.56

Mutta hyvä "taudinmäärittelijä"! Minusta ainakin on tuntunut aivan Amadeaaliselta monta kertaa, vaikka en Herra Sulo Sointua vielä ole päässytkään tapaamaan nokatusten. Ettäkö vain "pelkkää" ideaalia muut tilanteet?

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 18.11

Siis: rääpäisin sen tänne ensimmäisenä...

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 17.44

"Taudinmäärittelijä" taas kiittelee ja kumartaa entistä syvempään iloisesti huomatessaan uudisadjektiivinsa käytön levinneen. Olen sen keksimisen ominut kokonaan itselleni, koska rääpäisin sen tänne ja olen siitä hyvin ylpeä ja vähän oikein ylpistynytkin. Harvoin ihminen voi kokea olevansa näin onnistunut jossain!!! Rohkaisen jokaista käyttämään sitä, joka tuntee sisäistä tarvetta tähän AL-hypetykseen. Muistetaan vielä, että kun tapaamme Itse Herra Sulo Soinnun, se on amadeaali tilanne. Muut tilanteet ovat vain tavallisia ideaali tilanteita. Kiittäen ja kumartaen myös iki-ihanalle Amadeuksellemme!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 17.43

Minäkin kävin taas tänään "alkulähteillä" katsomassa kilpailunauhoitukset. "Karvakerroin" oli edelleen sanoinkuvaamattoman korkea. Amadeus tuli TV:stä suoraan syliini ja lävisti minut joka kohdasta niin ihanasti. Poika veti ihan käsittämättömällä tunnelatauksella ja koskettavasti, ettei kukaan koskaan ennen eikä varmaan tulevaisuudessakaan pysty tuollaisen tunnelman luomiseen. Amadeus otti yleisönsä niin avoimena, rohkeana ja luontevasti, vaikka kyseessä oli kilpailutilanne. Se kertoo jo jotain pojan kaikista resursseista. Tuo epäsuomalainen "nopeaverisyys" viehättää vielä aivan erityisesti. Terv. vertaistukiryhmä-riipuvainen ja amadeaalisissa sfääreissään ikuisesti lilluva AL-megasuperextratositautinen sanojenvääntelijä pahimmasta päästä

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 15.13

Minulle se "rahan vastine" tarkoittaa kokonaisvaltaista musikillista nautintoa, ei siellä pienet virheet haittaa kenenkään esittäjän tekemänä. Siihen nautintoon kuuluu hyvä lauluääni,hyvä esiintymiskyky, rytmitaju, karisma, herkkyys ja aitous muutamia mainitakseni. Kun puhutaan Amadeuksesta, tuo hyvä-ilmaisu ei riitä, kaikki on vähintäänkin erittäin hyvää. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että Amadeus Suuri on ensimmäinen artisti kevyen musiikin saralla, joka on meikäläiselle antanut hyvää paremman nautinnon. On aivan oikein, että on keksitty uusi adjektiivi, Amadeaalinen, kuvaamaan tuota tunnetilaa. Kiitos Amadeukselle!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 13.36

Välillä ei auta muu kuin mennä "alkulähteelle" eli finaaliin. Sieltä löydän Romanescan, Amadeuksen valoisan kokonaisvaltaisen esityksen. Ihastuttavan jalkatahdistimen ja mikä ääni !!!
Seuraavaksi Onnemme kyyneleet kertaa kaksi. Siinä sydän menee jo "ympäri ämpäri" ! Kuvakulma heittää kuperkeikkaa... tunne on mitä mahtavin. Mikä olikaan tuomariston sanat: toisten kohdalla "hyvä laulaja", mutta Amadeuksen kohdalla "erittäin hyvä laulaja" !!! Kiitos Amadeus !

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 13.14

Joo, kokemusta ja osaamista voipi olla ja hommakin vaikka kuinka hyvin laulajalla lapasessa, mutta kysymys kuuluukin: koskettaako hän kuulijoita ja piisaako karisma maamme eturivin tähtien joukkoon? Ampulla se piisaa ja hän koskettaa kuulijoita aivan AinutLaatuisella tavalla!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 12.30

Toisia haittaa toisia ei! itse kyllä vaadin rahalle vastinetta!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 11.29

Iltalehdessä oli äänestys kaikkien aikojen kuninkaallinen! Amppu ei ollut listalla! ilmeisesti niin tuore tapaus ettei kelpuutettu listalle!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 11.24

Mutta kun ne virheet, jos niitä tulee, ei haittaa mitään.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 11.10

katsotaan nyt ei kehuta liian aikaisin! itse en ainakaan voi olla varma kenenkään esiintymisestä etukäteen !

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 11.06

En malta olla vielä "sanomatta", että live-esiintyminenhän se Amadeuksella onkin ihan ominta aluetta. Hänellä kun on tuo arvokas lahja!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 10.57

Uusimmat

Seinäjoen Tangomarkkinat 2012

Uudet säännöt
 

Kilpailun kulku

NETTIÄÄNESTYS
• 2.4.-2.5. nettiäänestys (äänestyksen lopullinen tulos löytyy täältä)

SEMIFINAALI - TURKU
• Semifinaalin karsinta to 17.5.2012, Galax Ravintolamaailma (nettilähetys)
• Semifinaali la 16.6.2012, Tapahtumakeskus Logomo

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella ke-su 11. - 15.7.2012
• 12.7. Finaalin karsinta
• 14.7. Finaali

 Tarkat tiedot kilpailun kulusta löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.

Tangomarkkinat Ylen kanavilla

Semifinaali la 16.6. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lavalauantai (Mervi Koponen) la 7.7. Radio Suomi

Tangoteemailta su 8.7. klo 18-21. Suora lähetys Radio Suomi

Tangolähetyksiä Radio Pohjanmaa, Radio Suomi to 12.7.-la 14.7.
- tunnelmia tangokadulta, Puhelinlangat laulaa pe, Tangoyö pe-la välisenä yönä

Finaalin karsinta to 12.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Finaali la 14.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lisää Tangomarkkinoista

Keskustele Tangomarkkinoista

 

Tangotunnelmia

Tunnelmia Semifinaalin kameraharjoituksista Turussa 10.6.2011

Semifinaalin naistangokilpailijat haastattelussa

Semifinaalin miestangokilpailijat haastattelussa

Satumaa Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä