yle.fi

Osa 14. ISÄNSÄ TYTÄR - lokakuusta 1826 helmikuuhun 1827

Carl Magnus muuttaa Turkuun Sundeliuksille ja kirjoittautuu Turun Akatemiaan. Siellä hän törmää pitkästä aikaa entiseen kotiopettajaansa Axel Ingbergiin, joka kertoo kirjoittavansa väitöskirjaansa yötäpäivää. Turun seuraelämään Carl Magnus osallistuu myös ahkeraan serkkunsa Hannan kanssa, jonka seurassa hän viihtyy aina vain paremmin, minkä Sundeliukset panevat ilolla merkille.

Hovimäellä kihlakunnantuomari Pihlman kosii turhaan Ullaa. Ulla rakastaa yhä Axel Ingbergiä, vaikkei ole tästä pitkään aikaan mitään kuullutkaan.

Hirvikosken nimismies ja siltavouti jahtaavat Iisakkia pitkin talvea, mutta Maria onnistuu suojelemaan poikaansa, hoitamaankin tämän astuttua metsässä karhunrautoihin. Aaronkin näkee lyhyesti veljensä pitkästä aikaa ja antaa tälle isän puukon.

Wegelius vierailee leski-Johannan luona ja kertoo yksinäisyydestään ruustinnan kuoltua. Johanna torjuu Wegeliuksen tunteenpurkauksen ja pyytää, ettei asiasta puhuttaisi enempää.

Ester aloittaa soittotunnit pappilassa. Eräänä talvipäivänä sinne saapuu venäläinen ruhtinas Ignatiew, Esterin isä, joka on tullut nimettömänä tiedustelemaan tytärtään ja jättämään tälle sukukoruja isänperinnöksi jäätyään itse muuten lapsettomaksi ja naimattomaksi. Ignatiew tapaa myös Esterin ja lupaa Wegeliukselle palata huolehtimaan tytöstä. Metsätiellä Iisakki törmää ansoja kokiessaan vanhaan viholliseensa. Iisakki syökyy puukko kädessä Ignatiewin perään sudenkuoppaan. Kuuluu laukaus.

Lähetä linkki