yle.fi

Manta

Manta on kaksivuotias monirotuinen pikkukoira Nokialta. Mantan emo on pusseli (puudeli-russeli) ja isästä ei ole varmaa tietoa. Tienoilla on liikkunut terrieriuros, mutta varmuutta isästä ei ole! Manta on todella energinen pieni hyppelijä, joka suhtautuu uusiin ihmisiin ja kokemuksiin avoimesti ja iloisesti.

Manta asuu Hannan ja Antin, sekä heidän kolme lapsensa kanssa Nokian Linnavuoressa. Perheeseen kuuluu myös vanha koira Minni, jonka kanssa Mantalla ei oikein suju. Toisin sanoen Manta on aivan liian energinen kumppani Minnille, joka arvostaa enemmän mukavaa oleskelua ja loikoilua kuin Mantan riehakasta leikkimistä. Minni on selvästi stressaantunut Mantaan, ja siksi perhe on päättänyt antaa Mantan sellaiseen kotiin, jossa kaikki perheenjäsenet olisivat iloisia Mantan läsnäolosta.

Ensimmäinen ehdokasperhe asui Lohjalla. Perheeseen kuuluvat Kristiina ja Teijo, sekä lisäksi kaksi lasta sekä labradorinnoutaja Mari. Perhe asuu tilavassa omakotitalossa ja koirilla olikin riittävästi lääniä juosta ja telmiä. Lapsetkin innostuivat leikkimään ja voisikin sanoa, että menoa ja vilkskettä piisasi! Kristiina on koiraharrastaja ja tässä perheessä Manta pääsisi mukaan koiraharrastuksiin.

Toinenkin perhe löytyi Lohjalta. Juha asuu vaimonsa ja kahden lähes aikuisen lapsensa kanssa omakotitalossa. Perheellä on aikaisemminkin ollut aikuisena taloon tullut koira ja nyt koirakuume on taas yltynyt hirmuiseksi! Manta hurmasi koko perheen heti. Juhasta tuli Mantan "oma ihminen" ja ilta sujuikin sylissä rapsutettavana istuen. Manta on pienen kokonsa ansiosta helppo ottaa mukaan moneen paikkaan ja Manta pääsikin vierailemaan Juhan työpaikalle, jossa nurkat tuli koluttua tarkasti. Juhalla ja Mantalla kului aika mukavasti mm. lumisotaa leikkien ja perheen kania tutkaillen. Koko perhe toivotti Mantan sydämensä pohjasta tervetulleeksi heille asumaan.

Tommyn testissä Kristiinan kokemus koirien kanssa tuli ilmi niin, että hän sai Mantan tottelemaan hieman paremmin kuin Juha. Testaushetkellä ilma oli ulkona kovin kylmä ja pikkuruinen Manta paleli paljon, eikä siksi jaksanut keskittyä kovin hyvin tehtäviin.
Hanna mietti pitkään päätöstään siitä, kumpaan perheeseen Mantan antaisi. Koska Manta on aikaisemminkin toisen koiran hermostumaan vilkkaudellaan, päätyi Hanna antamaan Mantan Juhan kotiin, jossa toista koiraa ei ole. Aika näyttää, miten yhteiselämä kanin kanssa lähtee sujumaan!

Mitä kuuluu nyt?

Energinen Manta oli liian touhukas kaveri vanhalle Minni-koiralle ja joutui siksi vaihtamaan kotia. Manta saikin hyvän ja rakastavan kodin Lohjalta Juhan, Kaisan, Tarun ja Laurin luota. Manta nauttii vapaana juoksentelusta ja saakin harrastaa sitä kyllikseen perheen kesämökillä Saimaalla. Lohjalta kerrotaan, että Juha on Mantan suosikki perheenjäsen. Kaverukset ovat käyneet yhdessä niin työ –kuin kalastusretkilläkin. Manta tulee hyvin toimeen myös perheen Elli-kanin kanssa. Myös supinnahka muodostui Mantalle tärkeäksi kaveriksi, mutta tapaamisia piti sittemmin rajoittaa, sillä Manta innostui peuhaamaan nahalla liikaa. Manta viettää aktiivista koiran elämää rakastettuna perheenjäsenenä.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan