yle.fi

Viki

Victoria, eli Viki on kolmevuotias Amerikancockerspanieli Loimaalta. Viki on todella hiljainen koira, sillä todistettavasti hänen on kuultu haukkuvan tai murahtavan vain muutaman kerran! Viki asuu tällä hetkellä maalaistalossa Merjan, tämän miehen ja heidän neljän poikansa kanssa. Vikin virallinen omistaja, Merjan tytär Nita, asuu toisaalla.

Kun Nita muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan vuonna 2004, otti hän itselleen seuraksi Vikin. Opiskelijan tie vei kuitenkin uuteen kouluun, jonka asuntolassa koiraa ei saa pitää. Niinpä Viki lähti asumaan Nitan äidin luokse Loimaalle, mutta koska perheessä on allergiaa, ei Viki voi jäädä sinnekään lopullisesti. Yhdessä Merja ja Nita ovat koettaneet löytää Vikille uutta kotia, mutta vielä kukaan ei ole voinut ottaa tätä hurmaavaa pientä koiraa perheenjäsenekseen. Toiveikkain mielin Merja lähetti Vikin matkaan: jospa hänelle nyt löytyisi hyvä uusi koti.

Ensimmäiseksi Viki meni Hannan ja Tepon perheen luo Turkuun, johon edellä mainittujen lisäksi kuuluvat mäyräkoiraveljekset Paavo ja Elvis, kaksi kania ja kaksi hevosta. Vikillä oli ihmettelemistä Paavon ja Elviksen touhuissa, mutta siihen nähden ettei Viki ollut aiemmin viettänyt aikaa koiraseurueessa, hän pärjäsi hienosti. Kaneista Viki ei ollut kiinnostunut laisinkaan ja hevosiinkin hän suhtautui tyynesti. Isolla pihalla oli mukava kirmata ja sisällä talossa elämä alkoi heti sujua luontevasti. Hanna ja Teppo kertoivat, että tuntuu siltä kuin Viki olisi ollut heillä aina. 

Toinen perhe asui Loimaalla, lähellä Merjan kotia. Äiti-Satun lisäksi perheeseen kuuluivat isä sekä pojat Akseli, Alvari ja Artturi. Koirakuume oli vaivannut tätä perhettä jo pitkään ja se olikin ratkaistu hankkimalla setterin pentu Raksu. Satun mielestä kaksi koiraa menee siinä missä yksikin, joten Viki oli tervetullut vieras. Akseli on todellinen koiraharrastaja ja hän puuhailikin Vikin kanssa yhtä ja toista. Raksun ja Vikin yhteiselo sujui mallikkaasti, joten myös tämä perhe olisi Vikille hyvä paikka asua.

Tommyn testissä molemmat ehdokkaat pärjäsivät hyvin, eikä Tommy osannut tarkasti sanoa, kumpi ehdokkaista olisi ollut parempi koiran ohjaaja. Akseli käytti onnistuneesti makupaloja koiran houkutteluun, Hanna taas luotti enemmän omaan auktoriteettiinsa. Merjalla oli edessään vaikea valinta: ehdolla oli kaksi hyvää perhettä Vikille.

Päätös oli kuitenkin tehtävä ja lopulta Merja päätti antaa Vikin kokeneille eläinihmisille Hannalle ja Tepolle. Viki viihtyy Turussa hyvin, ja tarina kertoo, että Paavo ja Elvis ovat opettaneet Vikin mm. haukkumaan!

Mitä kuuluu nyt?

Hanna kaipasi naisvahvistusta kovin miesvaltaiseen perheeseensä ja saikin kaverikseen Vikin.
Viki on ottanut Hannan emännäkseen ja yhdessä puuhaillaan ”tyttöjen juttuja”.
Mäyräkoiraveljekset Paavo ja Elvis ovat innokkailla leikeillään saaneet Vikinkin vapautumaan ja riehumaan. Suurin uutinen lienee kuitenkin se, että lähes mykkänä tunnettu Viki oppi muutamassa kuukaudessa haukkumaan ja vartioi nyt taloa siinä missä Paavo ja Elviskin.
Hannalla ja Tepolla on mennyt Vikin kanssa loistavasti, eikä minkäänlaisia ongelmia ole ilmennyt.
Turun suunnalla kaikki on siis vallan mainiosti ja Hannan sanojen mukaan: ”Viki on edelleen maailman kiltein koira”.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan