yle.fi

Iida

Iida on Englanninspringerspanieli, joka osaa jos jonkinlaisia temppuja: hän aukaisee vaikka limsapullon korkit, leikkii kuollutta ja hyppii yli esteiden. Ihmisrakas ja sopeutuvainen Iida on todellinen seura -ja perhekoira.

Lahdessa asuva Annukka asuu Iidan kanssa kerrostaloasunnossa. Alun perin Iida hankittiin viisihenkisen perheen koiraksi, mutta avioeron ja lasten kasvamisen myötä väki on perheessä vähentynyt. Siksi Annukasta tuntuu, ettei Iidalla ole paras mahdollinen koti; olisihan se oikeutettu perheeseen, jossa omistajilla olisi sille kylliksi aikaa. Annukalla on kaksi työtä ja niiden jälkeen Iidalle jäävä aika on vähäistä. Hyvin haikeana, mutta koiransa parasta ajatellen Annukka on päättänyt antaa Iidan sellaiseen kotiin, jossa se ansaitsemansa määrän huomiota ja rakkautta.

Ensimmäinen perhe koostui kerrostalossa asuvista Päivistä ja hänen tyttärestään Rosasta. Teini-ikäinen Rosa harrastaa ratsastusta ja on perehtynyt koiriin todella suurella innolla: koirakirjoja löytyi perheestä useita ja Rosa on hoitanut monia tuttavien koiria. Iidan saapuminen kylään sai sekä Päivin että Rosan lähes kiljumaan innosta: ihana koira! Rosa ja Iida suuntasivat koirakentälle ja agility suijui heiltä hienosti. Taitava kouluttaja sekä koulutettava! Rosa ja Päivin ovat halunneet koiraa pitkään ja jännittyineinä he jäivät odottamaan Annukan päätöstä.

Toisessa ehdokasperheessä vastassa oli myös teini-ikäinen, ratsastusta harrastava nuori nainen, Darja, joka on niin ikään halunnut koiraa pitkään. Rauhallisella pientaloalueella asuva Darja ja hänen perheensä, ihastuivat Iidaan heti ja Iidakin viihtyi läheisissä ulkoilumaastoissa mainosti. Darjan mukana Iida pääsi Darjan mukana ratsastustallille ja mukavaa oli kaikilla: Iida ei kovastikaan kummastellut hevosia ja nautti kovasti niityllä kirmaamisesta Darjan ja hevosen kanssa. Odottavina ja innokkaina myös Darja perheineen jäi odottamaan Annukan päätöstä.

Tommyn testissä tytöt pärjäsivät tasavahvasti, ja saivat Iidan kulkemaan annettujen ohjeiden mukaan.

Koska molemmissa perheissä oli samankaltaiset tytöt, oli Annukalla vaikea päätös edessään. Hän puntaroi vaihtoehtoja pitkään: toisaalla koiriin perehtynyt Rosa, toisaalla mahtavien ulkoilumaastojen vieressä asuva Darja. Varmaa olisi, että hevosten luo Iida pääsisi tulevaisuudessa.

Viimein Annukka päätti, että Iidan tuleva koti löytyisi Päivin ja Rosan luota. Ja riemulla ei ollutkaan rajoja, kun Iida muutti uuteen perheeseensä.

Mitä kuuluu nyt?

Iidalla sujuu Keravalla mukavasti. Uuteen perheeseen kuuluu Rosan ja Päivin lisäksi myös Domi-kilpikonna, jonka ruuat maistuvat ahneelle Iidalle hyvin! Keravalta kerrotaan, että Domin parsakaali kelpaa Iidalle mainiosti kaiken muun ruuan lisäksi. Yleensä konna väistää Iidaa ja Iida konnaa, mutta sekin on nähty, että Iida istui vahingossa kilpikonnan päälle; onneksi konna selvisi ehjin nahoin ja kilvin. osa kertoo, että hän harrastaa Iidan kanssa päivittäin paljon ulkoilua ja he harrastavat myös agilitya itse tehdyillä esteillä. Rosalle ja Päiville on selvinnyt, että Iidan velikin asuu Keravalla, joten uuden kodin myötä Idan elämään on tulossa myös uusia sukulaisia.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan