yle.fi

Emmi

Monirotuinen Emmi asuu Lopella Tomin, Katrin sekä heidän tyttärensä Oonan kanssa. Emmi on luonteeltaan rauhallinen ja helposti käsiteltävä, mutta innostuessaan kyllä kova tyttö leikkimään!

Oona on syntymästään asti ollut allerginen, eikä ihottumaa olla saatu kuriin ruokavalion muutoksilla. Vanhemmat pelkäävät, että Oonalle puhkeaa astma, mikäli hän vielä asuu pitkään koiran kanssa. Kaikilta sukulaisilta, tutuilta ja tuttujen tutuilta on kyselty, mutta kukaan ei voi ottaa Emmiä luokseen asumaan. Pitkään ja hartaasti asiaa harkittuaan Tom ja Katri ovat päättäneet luopua Emmistä. Emmi on heille rakas perheenjäsen ja luopuminen on todella raskasta, mutta lapsen terveyden ollessa kyseessä ei pidä leikkiä. Haikeana Tom lähetti Emmin kyläilyreissuille.

Ensimmäiseksi Emmi lähti Hennan ja Jamin luokse Tampereelle. Hennalla on ollut aiemmin koiria ja Emmi tuntui heti "omalta" koiralta. Emmi sopeutui omakotitaloon helposti ja yhteiselo luonnistui heti mutkattomasti. Läheisessä metsässä Emmi pääsi uimaan ja telmimään, ja Hennasta ajatus siitä, ettei näkisi Emmiä enää uudestaan, tuntui todella kurjalta. Toiveikkaina Henna ja Jami jäivät odottamaan Tomin päätöstä.

Toinen perhe asui Halkivahalla ja perheeseen kuuluivat äiti Helenan lisäksi isä sekä kolme neljä lasta. Perhe asuu maalla ja läheisellä niityllä käyskenteli hevosia, joihin Emmi suhtautui hyvin. Leikkimökissä asuvat kanit kiinnostivat Emmiä kovasti, mutta onneksi koira tyytyi vain tarkkailemaan jänösiä eikä mitään pahaa sattunut. Perhe harrastaa asuntovaunulla matkaamista ja Emmille löytyisi paikka sieltäkin. Lähellä sijaitsevalla kesämökillä Emmi pääsi uimaan ja peuhaamaan hiekassa. Emmi oli hyvä vahti vedessä pulikoiville lapsille! Perhe ihastui Emmiin ikihyviksi ja toivoi kovasti saavansa hänestä uuden perheenjäsenen.

Tommyn testissä Hennan koirakokemus näkyi siten, että hän sai Emmiin kontaktin helpommin kuin Helena. Molemmat naiset pärjäsivät kuitenkin hyvin, ja Tommyn mielestä molemmat kodit olisivat Emmille hyviä paikkoja.

Tom mietti ratkaisuaan pitkään. Toisaalla Emmiä odottaisi kokenut koiraihminen, toisaalla taas upeat ulkoilumaastot ja tilukset. Tällä kertaa kokemuksesta oli kuitenkin hyötyä ja niin Emmi lähti asumaan Hennan ja Jamin luokse. Vaikka Emmi vaihtoikin kotia, aikovat Tom, Katri ja Oona pysyä vielä Emmin elämässä mukana vierailujen ja yhteydenpidon muodossa.

Mitä kuuluu nyt?

Emmi muutti Lopelta Tampereelle Hennan ja Jamin omakotitalon vartijaksi. Henna kertoo, että Emmi on heidän päiviensä ilo ja liikuttaja niin fyysisesti kuin henkisestikin.
Emmi viettää aktiivista elämää. Pitkät ulkoilulenkit, piiloliekkien leikkiminen, kepin heitto ja riehunta kuuluvat Emmin arkeen. Agilityakin on kokeiltu. Emmi ei kuitenkaan luottanut Hennan johtamistaitoihin tarpeeksi ja niinpä laumanjärjestystä pitää vielä opetella enne agilityn jatkamista.
Emmillä oli talven aikana valeraskauskin, mutta siitä selvittiin hyvin ja piilotetut pehmolelut ovat palautuneet takaisin Emmin haltuun. Emmi on televisioesiintymisensä myötä noussut asuinkulmillaan pieneksi julkkikseksi ja tuntemattomatkin ovat tulleet tervehtimään Emmiä, Hennaa ja Jamia. Henna ja Jami ovat onnellisia ja iloisia siitä, että Tom ja Katri antoivat Emmin heidän huomaansa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan