yle.fi

Osa 7: Naksu

 

Naksu on 6-vuotias sekarotuinen narttukoira Naantalista. Tämän älykkään ja leppoisan kaverin äiti on karjalan karhukoira/pystykorva ja isä labradorinnoutaja. Seurallinen ja hellyydenkipeä Naksu on saanut vuosi sitten marraskuussa pentueen ja synnytyksen yhteydessä hänen takajalkaansa tuli jonkinlainen vamma, joka ei tosin haittaa koiran olemista tai elämistä millään tavalla.

Sabina asuu äitinsä kanssa kerrostalossa Naantalissa. Aikaisemmin he asuivat maalla, jossa Naksu asuu vieläkin, sillä sitä ei haluttu tuoda kaupunkiin sen jälkeen, kun se oli oppinut elämään aidon maalaiskoiran lailla. Eikä Naksu kerrostalossa viihtynytkään, sitäkin on kokeiltu. Nyt maalaistalo on kuitenkin myynnissä ja Naksulle pitäisi löytää uusi koti, jossa sillä olisi tilaa temmeltää ja juosta pitkin pihaa.

Ensimmäiseen ehdokasperheeseen kuuluivat Raumalla asuvat Mikko ja Ritva. Pariskunta on eläkkeellä, joten heillä olisi paljon aikaa koiralle. Omakotitalossa olisi hyvin tilaa koiralle, jota erityisesti Mikko toivoo perheeseen. Perhe vieraili Naksun kanssa joulukadun avajaisissa kaupungilla ja Naksu pääsi muutenkin tutustumaan Raumaan: vanhakaupunki tuli tutkittua, venesatamassa kahlailtiin vedessä. Illan päätteeksi Naksu pääsi lämmittämään saunaa. Naksun, Mikon ja Ritvan yhteinen aika sujui mainiosti ja kaikki viihtyivät toistensa seurassa.

Seuraavaksi Naksu matkasi Uuteenkaupunkiin, Lokalahdelle, jossa häntä odotti Anu. Anu asuu vanhempineen hevostilaa, jossa on kaiken kaikkiaan 10 ha tilaa, joten ainakin Naksulla riittäisi tilaa temmeltää! Aluksi Naksu jännitti ja haukkui hevosia. Anua jännitti, mahtaako vierailusta tulla yhtään mitään, mutta aamulla Naksu oli jo kuin kotonaan ja viiletti pitkin tannerta onnellisena. Anu ja Naksu vierailivat myös saaressa, joka kuuluu perheen tonttiin ja siellä pariskunnalla oli aikaa tutustua toisiinsa vielä paremmin. Anun mielestä Naksu oli ihana koira ja mielellään ottaisi hänet kaverikseen tallitöihin. Kesällä tilalla vierailee paljon lapsia, jotka aina kysyvät: "Miksei sulla ole koiraa?". Naksu varmasti nauttisi kaikista rapsuttelevista käsistä täysin rinnoin!

Tommyn testi meni molemmilta hyvin. Huomasi, että molemmilla on ollut koiria. Tommyn mielestä Naksu saisi molemmista perheistä hyvän ja kunnollisen kodin.

Kuvausten lopussa tapahtui yllättävä käänne, kun yhdessä eläinlääkärin tarkastuksessa selvisi, että Naksun jalka täytyykin leikata ristisidevamman vuoksi. Tästä syystä Naksu ei lähtenyt vielä uuteen kotiin asumaan, vaan yhdessä Sabinan kanssa päädyimme siihen, että hoidetaan Naksu ensin kuntoon omassa tutussa ympäristössään ja jatketaan uuden kodin etsimistä sitten, kun Naksu on täysin terve.

Tarinalla on onneksi onnellinen loppu ja talven aikana Naksulle löytyi uusi hyvä koti Suomusjärveltä, jossa Naksulla sujuu hyvin.

Mitä kuuluu nyt?

Naksun kodinetsintä jäi kesken yllättäen ilmenneen jalkavaivan takia. Kamerat sammuivat, mutta kodinetsintä ei ja helmikuussa Sabina sai mukavan yhteydenoton: Suomusjärvellä asuvat sisarukset eläimineen olivat halukkaita ottamaan Naksun itselleen. Sabinan mielestä keskellä metsämaisemia sijaitseva omakotitalo oli ihanteellinen paikka Naksulle ja niin Naksu löysi viimein itselleen uuden kodin. Suomusjärveltä kerrotaan, että Naksu totuttelee uusiin eläinystäviinsä koko ajan enemmän ja enemmän. Hauskaksi, kiltiksi ja iloiseksi luonnehditulla Naksulla piisaa vauhtia ja kaikki on oikein hyvin.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan