yle.fi

Rocky

 

Kolmevuotias partacollie Rocky on suuri kooltaan sekä sydämeltään. Rocky kaipaa seuraa ja kavereita, pitkiä lenkkejä ja rapsuttavia käsiä. Rockyn pitkä ja paksu turkki tuo mukanaan sen verran hiekkaa ja kuraa, että omistajan ei kannata olla äärimmäisen tarkka kotinsa siisteydestä!

Rocky asuu tällä hetkellä Hämeenlinnassa Riitta-Liisan luona. Tämä koti on vain väliaikainen, sillä Riitta-Liisa otti Rockyn luokseen siksi aikaa, että koiralle löydetään uusi koti. Sitä ennen Rocky asui Pohjanmaalla, mutta perheeseen tuli allergiaa ja Rocky asui koko kesän pihalla aitauksessa. Kun sille ei ollut löydetty uutta kotia syksyyn mennessä, päätti Riitta-Liisa ottaa Rockyn luokseen. Rocky on iso koira, joka tarvitsee aktiivisen kodin. Seurallisena koirana sen tulee saada osallistua perheen puuhiin, jotta se ei pitkästy. Valoisa ja luottavainen Rocky lähti tutustumaan kahteen eri perheeseen, josta ensimmäinen löytyi Huittisista.

Riikkamari asuu poikansa Rasmuksen kanssa rivitaloasunnossa ja heillä on aiemminkin ollut partacollie. Riikkamari tekee töitä kotona ja niinpä tässä perheessä Rockyn ei tarvitsisi olla yksin juuri koskaan. Lähimaasto on oivallista ulkoilualuetta ja koska Riikkamari ja Rasmus ovat kovia liikkumaan, saisi Rocky varmasti tarpeeksi liikuntaakin. Perheen kesämökki sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä ja sielläkin vierailtiin. Rocky leikki ja juoksenteli innoissaan naapurin lasten kanssa. Riikkamari piti tärkeänä koiran lapsirakkautta ja onneksi sitä Rockysta lötyy. Riikkamari ja Rasmus toivottivat Rockyn lämpimästi tervetulleeksi heidän perheeseensä!

Toinen ehdokas, Maria, asui Tuusulassa. Rivitalossa hänkin. Marialla on ollut aikaisemmin iso koira, joten Rockyn suuri olemus ei häntä hetkauttanut ja hienosti Rocky mahtuikin Marian kaksioon. Rocky ja Maria kävivät yhdessä heittelemässä palloa ja opettelemassa toistensa tapoja suurella hiekkakentällä, ulkoilun jälkeen Rocky piti pestä ja Maria sai koiran helposti puhtaaksi.. Maria ehti kiintyä Rockyyn kovasti ja jäi innolla odottamaan Riitta-Liisan päätöstä siitä, kumpaan kotiin Rocky lähtee asumaan.

Tommyn testissä molemmat ehdokkaat pärjäsivät hyvin ja saivat koiran tottelemaan ja suorittamaan annetut tehtävät. Molemmista huomasi, että heillä on kokemusta koirien käsittelystä. Tommyn mielestä Rocky saisi molemmista perheistä oikein hyvän kodin.

Riitta-Liisalla oli edessään todella vaikea päätös; kahdesta hyvästä kodista pitäisi valita toinen Rockyn uudeksi kodiksi. Molemmissa oli puolensa ja Riitta-Liisa miettikin päätöstä pitkään ja harkiten. Kokeneena koiraihmisenä Riitta-Liisa kuitenkin tiesi, että suuren partacollien hallitseminen ei ole helppoa lapsille ja niin hän päätti antaa Rockyn Marialle Tuusulaan. Onnellinen Maria otti Rockyn riemuissaan vastaan. Ja kyllä Rockykin oli onnellinen tavatessaan taas Marian!

Mitä kuuluu nyt?

Rockyn uudelle omistajalle, Marialle, paljastui heti alkuunsa, että Rockylle maistuu kaikki mikä vain on syötävää. Sen lisäksi, että Rocky koetti aluksi nappailla sapuskaa ruokapöydältä, tuli se syöneeksi muutaman kynän ja aurinkolasitkin. Maria kertookin hankkineensa runsaasti puruluita!
Ensimmäiset pari viikkoa Rocky koetti juoksuttaa Mariaa siten, että aina kun Maria asettui sohvalle lepäämään, alkoi tauoton haukunta. Haukunta kuitenkin loppui, kun Maria ei kiinnittänyt Rockyyn mitään huomiota. Tällä hetkellä kaverusten elämä sujuu hyvin ja päivärutiineihin kuuluu koirakavereiden tapaaminen iltalenkillä. Rocky kasvattaa tällä hetkellä upeaa partacollien turkkiaan täyteen pituuteen ja Maria ja Rocky ovat lähteneet mukaan rotutoimintaan Suomen Partacolliet ry:hyn. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja Rockya kutsutaan ainakin seuraavilla: Rocky boy, Rocksa, Oki ja Oksa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan