yle.fi

Tamara

Tamara10.6.2009
Satu tekee vapaaehtoistyötä espanjalaisella koiratarhalla ja siellä hän tapasi sekarotuisen Tamaran. Satu halusi etsiä suloiselle nappisilmälle hyvän kodin Suomesta ja otti yhteyttä Koiralle Koti-ohjelmaan. Lennettyään yhdessä Suomeen, aloitettiin uuden omistajan etsintä.
Tamaran historiasta tiedetään vähän, mutta se on luultavasti asunut ihmisten kanssa, sillä koira on sosiaalinen ja hakeutuu ihmisten lähelle.
Löytökoiriin liittyy monesti ongelmia, joista eroahdistus on yksi. Koditon koira kiintyy ja takertuu ihmiseen ja yksinolo ei enää onnistu. Tamarallekin etsitään siis kotia, jossa sille olisi paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ongelmien hoitoon.

Sälinkäällä Tamara tapasi Ninan ja Karin ja hurmasi heidät pihaportilla. Pariskunnalla on paljon kokemuksia koirista, Ninan lemmikit ovat lähes kaikki olleet eläinsuojelutapauksia, jotka hän on ottanut suojiinsa. Tälläkin hetkellä pihamaalla juoksentelee kolme koiraa ja kissoja.
Ninan ja Karin kolme muuta koiraa ottivat Tamaran alun haistelun jälkeen hyvin laumaansa. Kissan kanssa Tamaralla oli vielä totuttelemista kun ei aiemmin ollut moista eläintä nähnytkään. Yönkin perhe vietti kaikki samassa pedissä, kunhan malttoivat leikeltään mennä nukkumaan.

Johanna on citysinkku Helsingistä ja elämäntilanne olisi juuri sovelias koiran hankintaan. Opettajan päivät ovat lyhyitä mutta tuleeko Tamara yksinään toimeen kerrostalossa?
Johanna tutustutti Tamaran lähiympäristönsä peltoihin ja koiratarhastakin löytyi heti leikkikavereita. Tamaralla on kyky hurmata tapaamansa ihmiset ja Johannakin suli espanjalaisneidon edessä.

Tommyn testissä ehdokkaiden tuli saada Tamara houkuteltua luokseen. Tamaraa ei ole koulutettu, joten tehtävä oli haastava. Kari keksi houkutella koiraa juustolla, joka tehosikin herkkusuuhun.

Päätös Tamaran uudesta kodista muotoutui vähitellen. Molemmissa paikoissa Tamaran oli hyvä olla mutta Sälinkäällä olevat koirakaverit ja Ninan kokemus hylättyjen eläinten kanssa ratkaisivat päätöksen.
Nina ja Kari saivat laumaansa tytön pitämään pojat kurissa ja jälleennäkemisen riemu oli molemminpuolista.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan