yle.fi

Max

Max
5.8.2008
Sekarotuisen Maxin historiaan liittyy kauppaa epärehellisin keinoin. Maxin emäntä Sirpa etsi toiselle koiralleen kaveria ja näki lehdessä ilmoituksen koiranpennuista. Paikanpäällä hänelle kerrottiin Maxin olevan viisikuinen rotukoira mutta eläinlääkärin tarkastuksessa paljastui Maxin oikeaksi iäksi vain muutama viikon. Huijatuksi tullut Sirpa oli jo liian kiintynyt Maxiin, jotta olisi tehnyt rikoksesta poliisiasian ja Max jäi Mäntsälään.
Max on aktiivinen ja paljon liikuntaa kaipaava koira. Sirpa huomasi pian, ettei hänellä ole tarjota Maxille parasta mahdollista kotia ja kun vanhempi koirakin tuntui kiusaantuvan pennun touhuista, kypsyi päätös uuden kodin mahdollisuudesta.

Vantaalla Max pääsi tutustumaan Jaanan perheeseen. Perheen nuorimman lapsen ollessa nyt 11-vuotias, on kaikille tullut halua hankkia koira. Edellisestä koirasta kun on kulunut jo kymmenen vuotta. Aluksi pentua jännitti uudet tilat ja ihmiset mutta pian löytyi yhteinen sävel ja Maxin häntä heilui innosta kävelylenkeillä. Jaanan kaksi nuorinta lasta asuu kotona ja kaksi vanhempaa lähistöllä, joten Maxilla ei tulisi yksinäisiä hetkiä kotona. Portaisiin tottumaton Max ei uskaltanut vielä yläkertaan asti mutta perhe piti Maxille seuraa alakerrassa.

Max jatkoi Vantaalta matkaa Hämeenlinnaan Päivin ja Harrin luokse. Kissavanhus Kassu ei ollut koirasta moksiskaan ja Maxkin suoritti tutustumisen varovaisesti nuuhkimalla. Harri oli Maxin kanssa ulkona piilosilla ja yhdessä lämmitettiin grillipaikkaakin. Lumessa telmiminen oli kaikille yhtä hauskaa. Max oppi kiipeämään portaitakin ja nukkui tyytyväisenä herrasväen sängyssä.

Tommyn testiä ei tällä kertaa pidetty, sillä pentukoiralle tehtävien suorittaminen on vielä vaikeaa.

Sirpalla oli kaksi hyvää vaihtoehtoa Maxin uudeksi kodiksi, joten valinta ei ollut helppo. Koska ratkaisu oli kuitenkin tehtävä, päädyttiin perheeseen, jossa on samankaltaiset olosuhteet kuin nykyisessäkin perheessä ja niin Mäntsälästä startattiin kohti Hämeenlinnaa. Max tunnisti tutun pihan ja ihmiset oitis ja juoksi onnellisten uusien omistajien luokse.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan