yle.fi

Luka

29.7.2009
Fieldspaniel Luka asuu Miran perheen kanssa Kaarinassa. Luka on ollut Miran silmäterä ja rakas perheenjäsen mutta lasten tulo on muuttanut arkea. Luka ei pidä pienten lasten rajuista otteista, eikä Mira halua ottaa riskiä koiran ja lasten yhteenotosta.
Lukasta luopumisen päätöstä on tehty pitkään ja se tuntuu edelleen vaikealta. Vaihtoehtoja on punnittu ja ajatus luopumisesta tuo kyyneleet silmiin.
Mira toivoo Lukalle perheen, jossa on aikaisempaa koirakokemusta ja yhteydenpitoa jatkossa, jotta saa olla edelleen mukana koiran elämässä. Luonteeltaan Luka on
kiltti, avoin ja rauhallinen, eli ihanteellinen lemmikki.

Matti on eläkkeellä oleva sinkkumies Oitista, jolla on tarjota koiralle paljon aikaa ja ulkoiluhetkiä. Matilla on ollut spanieli aikaisemmin ja hän on rodun vannoutunut ihailija.
Matti pitää spanielien veijarimaisesta luonteesta ja ennen Lukan tuloa Matti otti selvää fieldspanielin luonteesta. Sympaattinen Luka viehättikin heti MattiaSpanieli on veijari luonteeltaan ja Matille koira merkitsee seuraa ja juttukaveria.
Luka pääsikin tutustumaan upeisiin metsämaisemiin ja sympaattinen koira

Lohjalla Luka tapasi Hannun, Piian, Pimu-kissan ja Kyösti-kanin. Luka ei muista eläimistä välittänyt mutta kani osoitti mieltään uudesta tulokkaasta äänekkäästi.
Hannu ja Piia ovat erittäin eläinrakkaita ja tällä hetkellä heillä on tunne siitä, että kotoa puuttuu jotakin. Edessä on pian muutto kerrostalosta omakotitaloon ja siellä olisi koiralle tilaa telmiä.
Lukaa oli odotettu ja pariskunta ihastui Lukan luonteeseen ja tunsi heti yhteenkuuluvuutta koiran kanssa.

Luka on hyvinkoulutettu, joten Tommyn testissä oli tällä kertaa haastavampi testi. Hannun käsittelystä näki, että hän on ennenkin touhunut koirien kanssa. Matin käsittely oli epävarmempaa mutta sai Lukan suorittamaan annetun tehtävän onnistuneesti.

Päätös Lukan uudesta kodista ei ollut helppo. Mira mietti pitkään voisiko Lukan kuitenkin pitää itsellään. Vaihtoehtoja punnittiin koko perheen voimin ja pitkällisten pohdintojen jälkeen Mira päätti antaa koiran Piialle ja Hannulle. Lohjalla nähtiin tunteikkaat jäähyväiset mutta luotiin myös uusia ystävyyssuhteita.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan