yle.fi

Laku

Laku
15.7.2009
Welshin corgi Laku päätyi omistajiensa avioeron jälkeen takaisin kasvattajalleen Arjalle. Siuntiossa Arjan luona on melkoinen meno, sillä siellä majailee myös Lakun emo Pipsa ja juuri pentuja saanut pyreneitten koira.
Laku on viettänyt Arjan perheen luona lomia ja on heille rakas mutta koirien kemiat eivät sovi yhteen. Laku on reipas menijä ja tottunut reissaamaan niin maalla kuin merelläkin.

Turussa Lakua olivat vastassa Marja ja 10-vuotias Katariina. Äiti ja tytär olivat odottaneet Lakun tuloa kovasti ja selvittäneet netissä welshin corgin rotuominaisuuksia.
Reipas Laku oli pian kuin kotonaan ja lähistön koirapuistossa iloisen haukkutervehdyksen saivat naapuruston karvakuonot. Tavallisesti aamu-uninen Katariinakin pomppasi sängystä ylös kuuden maissa kun luvassa oli Lakun ulkoilutusta.
Lakun vierailun aikana Marja huomasi ikäväkseen vanhan vaivan palanneen. Nenä vuoti ja olo oli tukkoinen. Kyynel silmässä Marja totesi kyseessä olevan allergian ja edessä oli jäähyväiset Lakulle.

Seuraavaksi Laku vietiin tapamaan Karoliinaa Vantaalle. Koirarakas Karoliina on asunut koko lapsuutensa ja nuoruutensa koirien kanssa ja elämässä tuntui olevan koiran mentävä aukko. Kissa kotona jo oli mutta se päätti vetäytyä vaatehuoneeseen Lakun ensitervehdyksen jälkeen. Laku otti heti Karoliinan omakseen ja viihtyi mainiosti niin rapsutettavana kuin hihnan päässä lenkkeilykaverina.
Karoliinann äiti asuu lähistöllä isossa omakotitalossa ja siellä Laku pääsi juoksemaan vapaana ja kokeilemaan tassulla Vantaanjoen vettäkin. Vielä ei Laku uskaltanut uimaan mutta muuta puuhaa riitti sitäkin enemmän.

Marjan allergian takia vain Karoliina osallistui Tommyn testiin. Haukkuherkkänä koirana tehtävä oli ohittaa toinen koira ohjaamalla Lakun huomio taluttajaan. Karoliina onnistui tässä mainiosti.

Arjan vaihtoehdot olivat siis antaa Laku Karoliinalle tai jatkaa kodin etsimistä. Karoliinan otteet ja eläinrakkaus kanssa vakuuttivat Arjan, joten Laku muutti Vantaalle.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan