dokumenttielokuva

To 10.03.2011 @ 08:36Timo Korhonen

Emotivistinen minuus

Kaikki nuo viisi määritelmää, joilla Iikka edellisessä blogissa kuvaa nuoria, tavoittavat sen miksi hyve-eetikko Alisdair MacIntyre nimeää aikamme vallitsevan filosofisen näkemyksen, emotivismin. Ja sen ilmauksena emotivistisen minuuden. Lyheysti emotivismi on filosofisen etiikan suuntaus, jonka mukaan henkilö toimii oikein, jos hän seuraa valinnoissaan tunteitaan.
Ma 21.02.2011 @ 19:27Timo Korhonen

Lankomiehen lautasantenni

Kävin viikonloppuna lankomiehellä. Se katseli scifi-kanavaa suuresta televisiosta. Yhden elokuvan loppuessa vaihtoi toiseen scifi-kanavaan. Selvisi, että miehellä on nähtävissä noin 200 televisiokanavan paketti. Ja jos lautasantennia kääntäisi toiseen asentoon, löytyisi toiselta satelliitilta 2000 kanavaa lisää. Sähköurakoitsijalle lautasantennin kääntely sisältä kaukosäätimellä käy kevyesti.
Ti 08.02.2011 @ 19:58Timo Korhonen

Kun hämähäkki muuttuu leijonaksi

Tämän talven yksi inspiroivimpia asioita oli käynti alkuperäiskansojen Skábmagovat-elokuvafestivaalilla Inarissa. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori ja itsekin elokuvatuottaja Liisa Holmberg huomautti siellä paneelissa, että etelän rahoittajat eivät ole tavanneet ymmärtää saamelaista tarinankerrontaa, vaan ovat pyrkineet tekemään saamelaisistakin tarinoista etelän aristoteeliseen makuun sopivia.

Sivut

Subscribe to RSS - dokumenttielokuva