Ma 24.01.2011 @ 19:50Jari Sedergren

DocPoint kutsuu

Tätä kirjoitettaessa stadissa pyryttää. Tulevalle viikolle on luvassa kaikenlaista säätä: pakkasta ja sohjoa. Onneksi on sisähommia, sillä Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint alkaa kymmenvuotisjuhlatunnelmissa. Festivaalin taiteellisesta johdosta vastaavan Erkko Lyytisen kätilöimä ohjelma on yhä suosittua termiä käyttäen mieletön.


Erkko Lyyttinen

Itse olen onnellisessa asemassa, koska olen nähnyt aiemmin monet festivaalielokuvista - vieläpä elokuvateattereissa. Niinpä talouskriisin asioita nerokkaasti käsittelevä Inside Job ja festivaalin päävieraan Stefan Jarlin uusin, kemikaalien vaaroista mukaansa tempaavasti viestittävä Submission kuuluvat jo koettuihin elämyksiin. Niin myös Teemu Nikin kotimaisen splatterin hauska ruumiinavaus Play God.

Mutta ongelmia festarisuunnitelman laatimisessa riittää. Monet oheistapahtumat ulkomaalaisvieraineen, kutsuvierasnäytännöt ja ensi-illat bileineen, festariklubit, kirjanjulkistamiset ja aina tärkeä vapaaehtoinen verkostoituminen - tämän voi lukea miten haluaa - vievät aikaa elokuvilta, varsinkin jos liha on heikko ja sää kamala.

Festivaali on pääsarjansa myötä kotimaisen elokuvan juhlaa ja juhlan kunniaksi tarjolla on myös kymmenen kotimaista klassikkoa, joista jokainen on testattava joko muistin vahvistamiseksi tai käsityksen saamiseksi. Winners ja Bestsellers tarjoaa maailman festareiden taattua parhaimmistoa. Toivottavasti saan aikaa sarjalle Fusion Doc, jossa esitettävät elokuvat yhdistävät dokumenttielokuvan ja fiktion kerrontakeinoja. Siinä on monta ennen näkemätöntä helmeä. Mykkäelokuvamusisointiin olen lipun jo saanut. Tavataan festivaaleilla.

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu