yle.fi


Ajankohtaista Media Deskistä

Ajankohtaista Media Deskistä

joulukuu 2011
21. joulukuuta 2011 Kommentit: 0

Tiedotustilaisuus Creative Europesta

Euroopan komission Creative Europe -ohjelmaehdotuksesta järjestetään tammi-helmikuussa 2012 avoin tiedotus- ja keskustelutilaisuus Helsingissä. Tilaisuuteen kutsutaan sekä elokuva- ja av-alojen edustajia että kulttuurialojen toimijoita. Lähetämme tammikuun alkupuolella tarkempaa tietoa sekä ilmoittautumisohjeet! Ohjelmaehdotukseen voi tutustua tästä linkistä.

EDN on julkaissut vuoden 2012 dokumenttirahoitusoppaan

European Documentary Network on julkaissut uusimman version dokumentintekijöille erittäin hyödyllisestä The EDN Financing Guidesta. Opas listaa kattavasti mm. rahoittajia, rahastoja, levittäjiä, tv-kanavien ostajia sekä VOD-alustoja ja tarjoaa tietoa myös crowd fundingin hyödyntämisestä. Se on julkaistu sekä paperisena että online-versiona. Useat alan ammattilaiset ovat antaneet suosituksensa oppaalle:

http://www.edn.dk/financing/edn-financing-guide-advocates/

Oppaan saa liittymällä EDN:n jäseneksi. Liittymishinta nousee ensi vuoden puolella, joten kannattaa toimia nopeasti: http://www.edn.dk/edn/join-edn/

i2i Audiovisual -tukea jaettiin 1,5 miljoonaa euroa

42 hanketta sai i2i Audiovisual -tukea (Call for Proposals 27/2010) viimeisimmällä hakukierroksella yhteensä 1 558 080,51 euroa. Suomalaisia harvoin näkee tämän tukimuodon tuloslistalla - pohjoismaista kyseisen tuen haussa menestyi tällä kertaa neljä tanskalaista, kolme norjalaista ja yksi ruotsalainen hanke. Erityisesti Median hankekehittelytukea saaneissa yhtiöissä kannattaa aina tutkia, olisiko yhtiöllä mahdollista hakea myös i2i Audiovisual -tukea. Pienin tukisumma on 5000 euroa ja se edellyttää, että vakuutus- ja/tai lainakuluja on yhteensä noin 8500 euroa. Seuraava hakuaika päättyy loppiaisena 6.1.2012.

Televisiolevitystukea jaettiin 3,5 miljoonaa euroa

Media-ohjelman tv-levitystukea (Call for Proposals 20/2010, deadline 20.6.2011) jaettiin yhteensä 3 516 813 euroa. Tuki jakaantui 17 projektille, joista neljä on animaatioita, kolme fiktioita ja kymmenen dokumentteja. Suomeen tukea ei tullut, mutta muista Pohjoismaista Ruotsi, Norja ja Tanska olivat edustettuina tuensaajien joukossa. Menestynein maa oli kuitenkin Ranska: tuetuista projekteista jopa seitsemän on ranskalaisia ja ne saivat yli 1,23 miljoonaa euroa tukea. Tv-levitystuen edellinen deadline oli perjantaina 16.12.2011 ja kuluvan Call for Proposalin viimeinen deadline on 11.6.2012.

Uusia Media-kursseja

MEDICI-koulutusohjelma rahoittajille
Focalin järjestämä MEDICI-koulutusohjelma on yksi uusista Median training-tukea saaneista hankkeista. Viidestä kaksipäiväisestä workshopista koostuva koulutus on suunnattu elokuva-alan rahoittajille, jotka työskentelevät joko kansallisissa tai alueellisissa julkista rahoitusta tarjoavissa instituutioissa. Vuonna 2012 koulutukset järjestetään 25.-27.4.2012 Tukholmassa (hakuaika päättyy 24.2.2012) ja 7.-9.11.2012 Wienissä (hakuaika päättyy 14.9.2012). Tarkka ohjelma ja lisätietoja löytyy osoitteesta: http://www.focal.ch/medici-training/.

AdaptLabissa sovitetaan kirjoista elokuvia
Torino Film Labin uusin Media-tuettu koulutusohjelma AdaptLab tarjoaa kahdeksalle käsikirjoittajalle mahdollisuuden paneutua ohjatusti kirjojen muokkaamiseen elokuvakäsikirjoituksiksi. Koulutuksen järjestäjät valitsevat teokset, joista osa on trillereitä ja rikoskirjoja. Kolmen viikon mittaisen workshopin ja kahden online-työskentelyjakson aikana analysoidaan teoksia ja niistä työstettäviä treatmenteja/käsikirjoituksia; lopuksi toteutuneet tekstit pitchataan tuottajille. Workshopit järjestetään touko-, kesä- ja marraskuussa 2012. Hakuaika päättyy 29.2.2012 ja lisätietoja hakemisesta tulee sivulle http://www.torinofilmlab.it/adaptlab.php.

Median tukemat kurssit Media Deskin sivulla:
http://www.mediadeskfinland.eu/training.shtml
Muista myös Media Munduksen tukemat kurssit:
http://www.mediadeskfinland.eu/mundus.shtml

Berlinale lähestyy: Median informaatiopäivä 13.2.2012

Berlinalen elokuvafestivaalia juhlitaan jälleen 9.-19.2.2012. Akkreditointi festivaalille sekä European Film Marketiin kannattaa hoitaa 6. tammikuuta mennessä, jotta välttyy 50 euron ylimääräiseltä kululta. Media-ohjelma tukee useita Berlinalen oheistapahtumia, mm. Shooting Stars -promootiota, Berlinale Co-Production Marketia sekä Berlinale Talent Campusta. Media-ohjelma tiedottaa kuulumisiaan Berlinalen yhteydessä maanantaina 13.2.2012 Ritz-Carlton-hotellissa Potsdamer Platzilla; tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

MIPTV 2012: ilmoittautuminen käynnissä Median standille

Media-stands.eu on avannut ilmoittautumisen omalle standilleen MIPTV 2012 -markettiin. Tavanomaiseen tapaan paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti. Standin tarjoamista eduista voi lukea lisää osoitteesta: http://media-stands.eu/

MRP:n Ei koskaan yksin voitokas Baltic Eventissä

Baltic Event on Media-ohjelman tukema yhteistuotantofoorumi, joka järjestettiin 30.11.-2.12.2011 jo kymmenettä kertaa Tallinnassa. Tapahtumaan osallistui myös paljon suomalaisia, ja erityistä menestystä nautti Matila Röhr Productionsin Ei koskaan yksin (Never Alone), joka voitti Screen Internationalin sponsoroiman The Best Pitch -palkinnon. Elokuvan tuottaa Ilkka Matila ja ohjaa Klaus Härö, ja Baltic Eventin tiedotteen mukaan hanke keräsi kehuja myyntiagenteilta, levittäjiltä ja muilta osallistujilta. Palkintona elokuvasta tehdään screendaily.com-sivustolle fokus-artikkeli, joka tuo sille tärkeää kansainvälistä huomiota.

Suomen Media Desk osallistui Baltic Eventiin järjestämällä yhteistyössä Baltian maiden sekä Ruotsin, Norjan ja Tanskan Media Deskien kanssa POWR-workshopin käsikirjoittajille. Toivomme, että valitut käsikirjoittajat saivat kiinnostavia kontakteja ja hyviä työkaluja työhönsä!

Europa Cinemas palkitsi parhaita elokuvateattereita

Europa Cinemas -verkosto palkitsee vuosittain eurooppalaisia elokuvateattereita. Parhaasta ohjelmistosta sai tunnustuksen vuonna 1970 perustettu hampurilainen Abaton Kino, jonka kolme salia keräävät vuosittain yli 250 000 katsojaa. Abatonissa suositaan erityisesti ohjaajien esikoisteoksia. Nuorten yleisöjen huomioon ottamisesta palkittiin kolme skotlantilaista teatteria - Glasgow Film Theatre, Dundee Contemporary Arts sekä Edinburghin Filmhouse - jotka saivat kehuja erityisesti keskinäisestä yhteistyöstään. Vuoden yrittäjä -palkinto myönnetään teatteriyhtiön kehittämisestä ja sen sai Roman Gutek Varsovan Kino Muranówista. Suomessa Europa Cinemas -verkostoon kuuluvat Kino Engel (Helsinki), Kino Iiris (Lahti) sekä Niagara (Tampere).

Eurimagesilta tukea Taru Mäkelän Mielettömälle elokuulle

Euroopan neuvoston Eurimages-rahasto jakoi vuoden 2011 viimeisellä hakukierroksella tukea 18 yhteistuotannolle. Taru Mäkelän seuraava ohjaustyö, kylmän sodan aikaa sijoittuva romanttinen komedia Mieletön elokuu (August Fools) oli yksi tukea saaneista hankkeista. Kinoston tuottaman elokuvan on käsikirjoittanut Raija Talvio ja sen yhteistuotantomaat ovat Suomi, Norja ja Tsekki. Katso lista kaikista tuetuista hankkeista Eurimagesin lehdistötiedotteesta.

Alkuvuoden 2012 hakuaikoja

6.1.2012 i2i Audiovisual
13.1.2012 Eurimages
30.3.2012 Harkinnanvarainen levitystuki (elokuvien ensi-ilta 30.3.2012-20.9.2013)
13.4.2012 Hankekehittely: yksittäiset projektit, slate funding, interaktiiviset teokset
20.4.2012 Eurimages
30.4.2012 Festivaalit (jotka alkavat välillä 1.11.2012-30.4.2013)

Lisää näihin:
0
tykkää tästä
Asiasanat:

Kommentit

Ei kommentteja.