Musavideokuukausi

Musavideokuukausi

01.07.2013

Elokuu on yle.fi/musiikissa Musavideokuukausi. Kokonaisuuteen kuuluu artistien tekemiä listoja kotimaisista suosikkivideoistaan, musiikkivideon kultakauden (käsityksemme mukaan 90-luvulta 2000-luvun puoliväliin) kansainvälisiä vaiheita valottava paketti, Tuukka Temosen näkemys kotimaisesta musiikkivideokulttuurista, YleX:n Parasta ennen! -ohjelman ysärivideosuosikit sekä nuorta nettivideokulttuuria avaavat artikkelit. Viimeisimmän vastapainona kaivetaan retro-aarteita Ylen Elävästä arkistosta. Yksi kattavimmista artikkelisarjoista esittelee kotimaisia ohjaajia Miikka Lommista Jukka Metsäahoon ja Pete Riskistä Otto Kylmälään.

Toimimme tiiviisti yhteistyössä Oulun Musiikkivideofestivaalin (21.-25.8.) kanssa ja suuntaamme mestoille juhlistamaan 20 vuotta täyttävää tapahtumaa. Oulussa teemme tv-ohjelman Yle Teemalle ja sunnuntaina 25. elokuuta nähtävässä lähetyksessä esitetään OMVF:ssa tänä vuonna palkittavat videot ja haastatellaan video-ohjaajia, muusikoita sekä asiantuntijoita. Palkitsemme festivaalilla myös Kansanpumpeli-voittajan värinmäärittelyajalla.

Hyvä suomalainen musiikkivideo!

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä