Salaisia taitoja & ihme juttuja

 

Moni ei tiedä, mitä kaikkea voi piileä ereissä, tai keksiä joku vahingossa tai tahallaan, kerta monet pitää yleensä salaisuutena monet ovelat jutut joita niillä on.

Mutta minä ajattelin – toisaalta ihan hyvää hyvyyttäni, toisaalta velvollisuudentunnon kirvoittamassa kansansivistys- ja –lohdutusmielessä kertoa muutamia esimerkkejä. Sehän on itse Yleisradion pääjohtaja sanonut, muistaakseni aika sanasta sanaan, että Yleisradion tehtävänä on ”opettaa, virkistää ja lohduttaa kansaa”.

Joten here we go.

Ja muistaakseni se muuten oli Hella Wuolijoki se Ylen pomo joka nuin viisaasti sanoi. Ei ole ollenkaan huono pointti se lohduttaminen, etenkään maassa, jonka suurin sairaseläköitymisen syy on masennus. Virkistäminenkään ei ole siinä jamassa pahaksi, tiämmä.

Kumminkin!

Ensiksi kerron kaksi yliluonnollista kokemuksea, joita ehkä itse ette ole huomannut, mutta voitte itse kokea.

Numero 1 – johon avuksi tarvitsette peilin, on sellainen, että riisutte pois jos on pitkähihainen vaate, ja sitten ojennatte kummatkin kyynärpäät kohti peiliä. Kun katsotte tarkkaan, niin eikö muistutakin ainakin jompikumpi kyynärpää aika paljon sitruunaa. Katsokaapa! Ihme juttu.

Ja sitten numero 2 – siihen tarvitsette avuksi kypsän, mieluummin vähän isomman omenan. Pitäkää omenaa siitä omenan ”tikusta” (en tiedä sen lääketieteellistä nimeä) kiinni vasemman käden peukalolla ja etusormella, niin että omena riippuu vapaana kuin Eesti vabariik.

Ja sitten rentoutatte oikean kätenne ranteen ja sormet, ja heilautatte oikeaa kättä niin että muut sormet ovat enemmän koukussa, mutta keskisormi suorempana ja rentona, ja huitaisette melkein omenan ohi, niin että vain keskisormen ”kynnenselkämys” napsahtaa vauhdilla omenaan.

Jos teette liikkeen oikein, omenasta kuuluu sormen siihen osuessa täsmälleen sama ääni joka kuuluu mailan osuessa tennispalloon!

Yliluonnollista on se!

Ja jos teillä on joku kaveri ja hänellä oma omena, niin kaksin voitte luoda äärimmäisen uskottavan tennisotteluäänen, ja jos mukana olisi kolmas henkilö, joku vara-ihminen vaikka, niin tuo kolmas henkilö voi kuulostella sitä silmät kiinni, säästäen tennisottelun pääsymaksun ja otteluun rahtautumisen vaivan sekä mahdolliset polttoaine- ja pysäköintikulut. Ekomielekästä on se myös.

Toki ovelia juttuja ja salaisia taitoja on muitakin.

Esimerkiksi se on hauska temppu, että isompi heppu ottaa pienempää heppua kaksin käsin kurkusta  kiinni – höyhenenkevyesti toki – ja sitten pienempi hyppii ylös ja alas, antaen ilmalennon aikana käsien heilua ja retkua rentoina sinne tänne.

Ohikulkijasta tilanne näyttää siltä, että isompi heppu nostelee pientä heppua kaulasta ilmaan ja viskoo sitä ylös ja alas, kuin isompi hahmo pienempää piirretyissä.

Asiaa vielä tehostaa jos isompi heppu huutaa jotain, kuten vaikka ”Tänne salmiakit!” Tai jos seisotaan tavaratalon aulassa, hissien vieressä, voi huutaa vaikka että ”Oli minun vuoro painaa hissin nappia!”. Tai jos ollaan ruokakaupan einesosastolla ”Ei enää kertaakaan maksalaatikkoa tällä viikolla – nyt viimeinkin loppuu tämä iänikuinen rusinoiden piereminen!”

Yksi hauska temppu on myös se, että ottaa pahvilaatikon ja laittaa sinne muutaman tiilen tai maitotölkin tai jotain muuta painavaa, ettei se vaikuta tyhjältä vaan siltä että siellä on jotain raskasta kuten vaikka linja-auton akku.

Ja laatikon kylkeen joku elektroninen symboli tai varoitusmerkki.

Sitten haetaan auton käynnistyskaapelit ja laitetaan ne pahvilootan sisään niin että vain johdot tulevat laatikkon päihin tehdyistä rei’istä ulos.

Vielä laatikko kaulaan jollain tuhdilla ja kestävällä kitararemmillä – ja loota kiinni että sisältö ei näy, ja kadulle.

Kadulla sitten pysäytetään ohikulkija kohteliaasti ja pidetään niitä akkukaapelin päitä eristeistä kiinni toisessa kädessä, ja toisessa kädessä näytetään kumista suukapulaa tai puista puru-lastaa, ja ”tarjotaan” niitä kadulle pysäytettyä ihmistä kohti ja kysytään ”Päivää”! Haluaisitteko saada tosi ätäkän sähköiskun?”

Näkee hirmu hyviä ilmeitä ihmisiltä siinä hommassa!

Kuten havaitsemme, on monia juttuja joista voi olla iloa sille. Nytpä toteuttamaan noita ja keksimään omia!

Virkistynyttä päivänjatkoa askareidenne parissa siis!

Toivoo: Oy. Yleisradio Ab.

 

kommentit

No niin. Ei olisi pitänyt ryhtyä kokeilemaan, kun ei pieni ihminen (näin kuvaannollisesti) ole henkisesti valmis mihinkään yliluonnolliseen. Nyt ei enää kykene juomaan sitruunasoodaa, kun yhdistää sen mielessään karvaiseen sitruunaan....

Omenatemppu jäi vähän puolitiehin, kun ei ole omenia ja omenankorvike ei oikein toiminut. Ei muuten sitten kannata kokeilla palloksi maalarinteipattua juuri käytettyä kahvinporosuodatinta yhdistettynä kumilenksuun.

>Japa To, 2013-06-06 23:14

Näin masentuneen sairaslomalaisen näkökulmasta Oy Yleisradio Ab on jopa onnistunut jossakin määrin tehtävässään. Nimittäin kun käy lukemassa näitä MK:n hengentuotteita tai kuuntelemassa Halia ja Pusua tahi jotain muuta yhtä mielekästä, niin kylläpä vain kirpoaa nauru henkilöltä! Vaikka miten masentunut olisi!!

Siis kiitos, oi Oy Yleisradio Ab tästä henkisestä rikastuttamisesta ja ihmisen elämän ilostuttamisesta!

>Paulia Ti, 2013-06-11 21:53

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä